Uživatelské menu

Statistiky

  • Příspěvků dnes4
  • Příspěvků včera4
  • Celkem příspěvků97779
  • Celkem témat1103
  • Celkem členů5517
  • Nový uživatelPruwan
  • Toplist
    Kdo je online

Velky pokles aktivity na meteoforech od roku 2015

Napište nám Vaše nápady, oznámení i kritiku na toto diskusní fórum o počasí. Na Váš příspěvěk rádi budeme reagovat, nestyďte se.

Velky pokles aktivity na meteoforech od roku 2015

Příspěvekod TommyAst » 08. 03. 2019 13:27

Od roku 2015 znacne poklesla aktivita na dost meteorologickych forech, pred rokem 2015 byla aktivita a pocet novych prispevku o mnoho vyssi.

Na http://forum.amaterskameteorologie.cz/ nejsou temer vubec zadne nove prispevky, v divejsich dobach se tu diskutovalo docela dost. Ted jsem prakticky jediny, mimo slozky Aktualni pocasi a prumerne hodnoty.

Temer vymizely nove prispevky i na http://forum.bourky.cz/ , v aktualnim pozorovani je prispevku mene nez v predchozich letech, na ostatnich tematech se vice-mene nic nedeje.

http://meteoforum.e-pocasi.cz/ resp. meteoforum.cz je na tom lepe, porad se tam diskutuje. Ale temer vyhradne v oblasti aktualni pocasi a aktualni predpoved (a to se diskutuje docela dost), ostatni hlavne historicka temata, tam diskuze vymizela skoro.

https://diskuse.in-pocasi.cz/ - tam se diskutuje docela dost, hlavne o aktualni situaci. Ale drivejsi diskuze hlavne o zime byly aktivnejsi pred rokem 2015.

http://www.infomet.cz/ take byla v drivejsich letech aktivnejsi diskuze. Na http://www.cmes.cz/ Ceska Amaterska spolecnost, tam je aktivita ohledne clanku od roku 2015 taky nizsi.

http://report.bourky.cz/ tam byla v letech 2012-2014 velka aktivita, v roce 2012 i hodne bourek (a v roce 2015 malo). Od roku 2015 je pocet hlaseni o dost nizsi, i o de me, jenze ja jsem mimo pozorovaci oblast.

http://meteomodel.pl/forum2/ Polske meteorologicke forum, par let na zpet velmi aktivni, ted totalne prestali uzivatele prispivat. I na kanalu IRC ustala aktivita. Na https://meteomodel.pl/BLOG/ je ale aktivita stale vysoka vc. diskuze pod clanky. Take je tam ale urcity pokles.

Co zpusobuje velky pokles nebo az konec aktivity na meteoforech ? Upada zajem o meteorologii, nebo za to muze opet Facebook - kazitel celeho internetu i spolecnosti ?

Facebook doela znicil mnoho ostatnich aktivit na internetu, hlavne fora, osobni stranky, ne jen na meteorologii. On ale facebook docela odrovnava spolecnost celkove. Nicmene hlavni vlna prichodu FB, kdy si tam skoro vsichni udelali ucet, je v roce 2008. Napodobne Twitter.

Vypada to, ze fora byla zalozena pozdeji, Na In-pocasi jsou prvni prispevky v diskuzi z roku 2005, ale od roku 2008 se diskuze zacala rozjizdet. Meteoforum.cz zacalo nekdy v roce 2008, od roku 2009 se rozjela docela diskuze. Na forum.amaterskameteorologie.cz bylo uz pomerne aktivne od roku 2005.

Ja jsem se zaregistroval v roce 2012, v letech 2012-2014 se ve vsech ruznych tematech relativne casto diskutovalo. I kdyz 2014-2015 utlum. Nejvice aktivni to bylo na forech cca 2010-2013, na Amaterske meteorogii 2008-2012. Histoicke udalosti byly pak po vetsinou receny, a nove uz nepribyvali. Ale u aktualniho pocasi i extremu se docela diskutovalo. V poslednich letech tam ale krome me nikdo neprispiva. I na aktualni a prumerne hodnoty je uzivatelu mnohem min.

Na meteoforum.cz je u predpovedi pocasi, aktualniho pocasi v poslednich mesicich najednou zivo, hlavne u predpovedi. I prumerne hodnoty relativne aktivni. Ake u ostatnich temat skoro nic. Na Historickem pocasi historicke-pocasi/ jsem byl na prvni strance u vsech temat ja s poslednim prispevkem, ted uz tam par lidi napsalo.

http://meteomodel.pl/forum2/ uplne zamrzl, za celou meteorologickou uzivatelu tam jen 2 uzivatele napsali k jednomu vlaknu celkem 6 prispevku (1 a 5 postu).

Ale kdo vi, cim je pokles zajmu. Facebok byl uz pred tim, ale taky asi bude mit v poslednich letech vliv. Mozna a asi i dost pravdepodobne za tim bude technologicka zmena. Vykonne smartphony jsou uz dostupnejsi, takze misto na PC velka cast lidi je na mobilu, a tam resi uple vse, postu, zpravodajstvi, videa, aktualni pocasi v mape, na mobilu se zobrazuje z grafikou i predpovedi. Proto nemaji zajem tolik o meteostanice, ani tolik o bourkach a pod. nediskutuji. I kdyz z mobilu jde do fora psat take (nevim jak na AMS, na meteoforu to jde, In-pocasi ma i mobilni aplikace). Ale ten prechod od notebooku na smartphony za tim asi bude dost.

Jinou pricinou mohou byt zmeny ve spolecnosti, politicka situace a pod, To je taky tragedie a dost lidi je tim znechuceno, ze ani nepise jinde. Jina vec bude, ze nejmladsi generaci tolik meteorologie netahne (zase kvuli jinemu technologickemu prostredi kolem - jsou porad na smartfounu a pod.)

Vzhledem k narustu extremity pocasi a jiz se objevujicim problemum se zmenou klimatu, stale vice, zase muze aktivita narust.
TommyAst
Nováček
 
Příspěvky: 1110
Registrace: 31. 10. 2012 16:25
Bydliště:
Nadmořská výška:

Hodnocení: 16

Co je to hodnocení?

Re: Velky pokles aktivity na meteoforech od roku 2015

Příspěvekod Adi » 10. 03. 2019 17:34

Ahoj

Ano, ad a, facebook, souhlas.
ad b. myslím, že i teplejší počasí hraje roli. Největší aktivita bývá v zimním období, řeši se sní, vánoce i zimu jako takovou, srážky. Řeší se ochlazení, potažmo kdy skončí oblevy. V létě je aktivita na fórech obecně menší, jen, když se blíží zajímavá studená fronta nebo jsou předpokládané bouřky. Jelikož v posledních rocích v létě front i těch bouřek bývá méně, tak je menší aktivita i zde.
Mnoho lidí zde hledá jakousi předpověď, nebo ji samo tvoří --- a teplé a suché počasí je v podstatě demotivující. Jak bude? teplo a sucho, jak potom, zase totéž. Změna? Možná na podzim? Tak vlastně není ani důvod něco hledat zde :) Přeháním, ale z mého pohledu je to vedle facebooku druhý nejsilnější faktor.

A.
Přání bývá nebezpečně často otcem myšlenky
Adi
Mírně pokročilý
 
Příspěvky: 3471
Registrace: 16. 09. 2008 19:51
Bydliště:
Typ meteostanice:
Nadmořská výška:

Hodnocení: 43

Co je to hodnocení?

Re: Velky pokles aktivity na meteoforech od roku 2015

Příspěvekod paja » 28. 04. 2019 09:24

paja
Nováček
 
Příspěvky: 400
Registrace: 01. 01. 2017 12:59
Bydliště:
Nadmořská výška:

Hodnocení: 2

Co je to hodnocení?

Re: Velky pokles aktivity na meteoforech od roku 2015

Příspěvekod CtiborV » 30. 04. 2019 07:52

Z 80 procent je to facebook. Např skupina amaterská meteorologie, která měla nahradit forum je docela trapárna s příspěvkami fotek stratusu apod. Z 20 procent je to samotný pokles zájmů skalních meteorologů, zestárli a mají např. jiné zájmy. nebo méně času.
Z podhůří nízkého Jeseníku zdraví Ctibor Venus. Data z meteostanice : http://ctiborvenus.eu/pocasi
CtiborV
Nováček

 
 
Příspěvky: 645
Registrace: 23. 10. 2008 19:04
Bydliště:
Typ meteostanice:
Nadmořská výška:

Hodnocení: 4

Co je to hodnocení?

Re: Velky pokles aktivity na meteoforech od roku 2015

Příspěvekod TommyAst » 12. 04. 2020 11:49

Ale pocet aktivity na tomto foru razantne roste. Nejde ovsem o bezne uzivatele, nybrz o spambooty, ktery prolomi snadno zcela nvhodnou CAPTCHU a pak tady hlti forum nevhodnymi a casto i nebezpecnymi odkazy.

S novou funkci, tedy kazdodeni rostouci sadou porno odkazu a jinych spamu, nikdo nic nedela na administratoske urovni. Pouze kdyz se stanu administratorem, budu s tim moct neco udelat. Je tu jedna reistrace na jeden spam, takze vyminusovani nepomuze. A mazani spamu jako moderator taky ne, proti skriptu je clovek docela neefektivni. A pro moderatora je to nekonecna kazdodenni prace navic, ac se Varel snazi, jak to jen jde.

Takze kdo ma FB na soucasneho admina a ucet na FB, muze mu napsat.
TommyAst
Nováček
 
Příspěvky: 1110
Registrace: 31. 10. 2012 16:25
Bydliště:
Nadmořská výška:

Hodnocení: 16

Co je to hodnocení?

Zpět na Diskuse o MeteoFórum.cz

  • Kdo je online

Registrovaní uživatelé: Žádní registrovaní uživatelé