ale tohle už zavání nějakým průšvihem typu jarního sucha, nebo naopak záplav z tajícího sněhu na horách, přemnožením některých nechtěných druhů živočichů, zničením rostlin při pravděpodobných vpádech studeného vzduchu na jaře apod. možná přeháním, jde o extrémy, ale stát se to může... Tolik jsem doufal v to, že 1,5 měsíční cyklus se bude opakovat i v případě JZ/Z proudění, ale vypadá to, že bude pokračovat dále. Stačí přitom 2 týdny pořádné zimy a 2 proměnlivějšího přechodného období - podobného jako od minulého pátku doteď, aby aspoň trochu zem promrzla. Podobně jako se mění předpověď, mění se i můj optimismus - momentálně 60:40 pro silně nadprůměrnou zimu (v rámci ČR jako celku), období prosinec-březen.kebull píše:...
Mimochodem, co říkáte na tohle: http://www.accuweather.com/en/weather-n ... rope/56653
řada věcí jim tam vychází
Ale jmají tam zahrnutý kus Rakouska a tam je na horách nasypáno.
vse zalezi na postaveni TV nad Ruskem, a zatim vypada velmi dobre .)
kombi píše:http://www.wetterzentrale.de/topkarten/fsreaeur.html
Extrémní zima v Evropě 11.2.1956 Musíte si najít stojí ta situace za to,jak teplota v 850hpa tak tlakové rozložení -úplný ideál! Což ale letos asi nehrozí!
Jo a ještě si projděte po dni rozložení tlakových útvarů od půlky prosince-docela zajímavá podobnost!
Takže to shrnu vy pesimisti-úplně klidně se může stát totéž,když se podíváte jak se situace ten rok v lednu vyvíjela a jak to nakonec dopadlo v únoru!

pro mě to žádná škoda není, nebo sis to užíval v teple celé mrazy? To je pak tvůj problém.
hoj, ale klidně si zimu hodnoť, za sebe říkám, že je příliš brzo...pircuk píše:co tak pomalicky zhodnotit tuto zimu? myslim,ze to uz je mozne,kedze modely zacinaju davat pomalicky navrat zonalneho prudenia,co je az neuveritelne,ako casto sa to tuto zimu stavalo. Ale na druhu sancu sme tuto zimu nezaznamenali vyraznejsie teplotne vykyvy,hlavne sme tu nemali klasicke JZ prudenie,nastastie. ja si myslim,ze po tejto zime caka strednu Europu opat obdobie lepsich zim.
Tato zima asi skonci s odchylkou do plusu,a nezachraniho ani teplotne podpriemerny februar
Registrovaní uživatelé: Žádní registrovaní uživatelé