banner

Uživatelské menu

Doporučujeme

Statistiky

  • Příspěvků dnes0
  • Příspěvků včera9
  • Celkem příspěvků63851
  • Celkem témat662
  • Celkem členů1437
  • Nový uživatelmichaellag
  • Toplist
    Kdo je online

aku meteostanicu kupit?

Vše o meteorologických stanicích. Software, hardware a hlavně podpora od Vás uživatelů s praxí.

Re: aku meteostanicu kupit?

Příspěvekod flatronf » 27. 12. 2009 14:02

Pro všechny, touto stanicí postižené: – neuděláme si zde vlastní diskuzi s označením stanice?
Páč tady nám píšou i ostatní co doma mají, mi ale budeme mít asi dostatečné množství svých vlastních starostí! Flatron :ugeek: :lol:
Úvaha: je i možné, že se řady fandů meteorologie rozšíří, neboť vznikala ,,LIDLEM,, nová komunita lidí, kteří se nadchnou ( každý muž má rád hračky) opráší fyziku ( jako já) a později, až si rodina na to zvykne, nenápadně koupí i něco, co nebude podezřelé a plně funkční.F :P
flatronf
Nový člen
 
Příspěvky: 6
Registrace: 26. 12. 2009 09:14

Hodnocení: 0

Co je to hodnocení?

Re: aku meteostanicu kupit?

Příspěvekod meteo » 27. 12. 2009 14:13

Zdravím.Tak nevím,mě stanice slouží bez problémů.Takže buď mám já štěstí a nebo planetx dělá něco špatně.Na ty kanály se musím doma podívat.Nestudoval jsem to,protože na teplotu mám jinou stanici,ale až budu doma,tak se na to mrknu.Možná že tam ten další kanál naskočí až po přidání čidla.Proč by to jinak bylo označené jako CHANNEL1 když by tam nebylo víc možností.To by bylo jen temp out a in.
meteo
 

Co je to hodnocení?

Re: aku meteostanicu kupit?

Příspěvekod pivinek16V » 28. 12. 2009 09:14

Ahoj, koupili jsme meteostanici z LIDLU, již zmiňovaný model pod označením H13726 (VENTUS 155), vypadá a chodí celkem dobře když nebudu koukat na hromadu monočlánků, které jsme do ní nacpali....je tu jedno, ALE... nemáme k tomu návod... na netu jsme našli to, co tu zmiňujete... Nemáte někdo tuto stanici koupenou i s návodem??? Pokud ano, bylo by možno se domluvit na oskenování a zaslání na e-mail ( pivinek@centrum.cz ) , nebo případně poslat poštou....já bych návod hned druhý den poslal zpět...moc děkuji a těším se na další spolupráci
--> Reklamace je až jako posladní možnost...
pivinek16V
 

Co je to hodnocení?

Re: aku meteostanicu kupit?

Příspěvekod Jan Pícha » 29. 12. 2009 19:11

planetx píše:Zdravím, tak dnes my tu lídlovku vyměnily za jinou a skoro ten samý problém, na první pokus se my obě čidla načetly a potom už nic!!! nevím co dělám špatně, ale podle mě je to pěknej zmetek!!!

Zkoušel jsi opravdu nejdříve zapnout čidla a pak teprve stanici? Zprovoznění by mělo probíhat v těsné blízkosti a až pak teprve instalace...Jinak doufám že v čidlech nemáš nabíjecí baterie..to je sebevražda
Stanice DAVIS VANTAGE PRO 2
www.pocasi-strelna.cz
Jan Pícha
Nový člen
 
Příspěvky: 82
Registrace: 30. 04. 2008 16:41

Hodnocení: 0

Co je to hodnocení?

Re: aku meteostanicu kupit?

Příspěvekod marcel089 » 30. 12. 2009 15:33

Tak Lídlovku Auriol mám taky, trochu mně to potrápilo ale rozchodil jsem to. Napřed baterky do čidel, pak do konzoly. Vyhledávání chvilku trvá ale funguje. Taky mám to čidlo od stanice Ventus 155, (typ SN186 ), objenal jsem jej a došlo obratem. Po nastavení CH 2 v čidlu, vložení baterky a stisknutí tlačítka CHANNEL/SEARCH ( déle než 3s ) bylo čidlo bez problémů nalezeno. Pak je třeba zase tl. CHANNEL SEARCH na konzoli podržet (3s) a vše je OK !
marcel089
 

Co je to hodnocení?

Re: aku meteostanicu kupit?

Příspěvekod flatronf » 31. 12. 2009 15:40

Velice děkuji za průzkum, hned jsem si ho objednal! Flatron :ugeek:
flatronf
Nový člen
 
Příspěvky: 6
Registrace: 26. 12. 2009 09:14

Hodnocení: 0

Co je to hodnocení?

Re: aku meteostanicu kupit?

Příspěvekod planetx » 01. 01. 2010 19:54

Tak vše nej v novám roce. K mému problému se stanicí z Lídlu... vše jsem udělal jak se tu psalo a nakonec jsem vrátil i tu druhou, dostal peníze zpátky a jak jsem na to byl natěšenej, tak koupil už jesm koupil tuto : http://www.meteostanice.cz/zbozi/4241/M ... FORECA.htm ...naprostá spokojenost!!! funguje 100% pro mě je to úplná bomba... zatím zdar
planetx
 

Co je to hodnocení?

Re: aku meteostanicu kupit?

Příspěvekod Návštěvník » 05. 01. 2010 01:37

dnes sem ji náhodou koupil a přečti návod. Nejdříve oživit čidla a nakonec stanici. Je tam i čudlík pro synchronizaci s čidly (3sec držet) vše hezky česky popsáno v návodu. Bedrátový čidla sou přeci jen pohodlnější a napájení baterkama - lehce přenositelné. Počkám a uvidim. Zatim nevim, jestli se z ní povede uložit nějak data (po rozebrání a napíchnutí sběrnice)
planetx píše:Zdar, tak já ji dostal pod stromek a nějak jí nemůžu rozchodit!!! Vůbec se nespojí se srážkometrem a větrometrem...jdu to reklamovat do lídlu!
Návštěvník
 

Co je to hodnocení?

Re: aku meteostanicu kupit?

Příspěvekod letik » 05. 01. 2010 13:06

Ahoj
Taky jsem se o vánocích nechal obdarovat Lídlovkou. Od začátku jsem nic úžasného nečekal pač vím co takhle vybavená stanice normálně stojí. Nicméně musím nakonec konstatovat že mě mile překvapila. Párování v poho, jde jen o to prvně vrazit baterky do čidel. Vyhledání časového signálu taky OK. (mnohem draží hračky mi ho hledají dýl). Hned z kraje jsem rozmontoval mechanizmus pro měření směru větru pač se neotáčel s takovou lehkostí jak by mohl. Je tam jedno bronzové ložisko a v něm byla špona. Nakonec jsem toto čidlo musel kompletně rozebrat protože jak jsem zjistil po te hliníkové trubce do něj zatékala voda a přimrzal "větrník". Odletoval jsem datovou kšandu procházející trubkou, vše rozložil lechce zasilikonoval a smontoval. Podobně jsem učinil i ve spáře mezi kompasem a bílým plastem korouhvičky. Tam po rozmrzání také vytékala voda. Po vyspárování jsem ji ještě dovážil na předek bo byla těžší na plastové křidélko vzadu. Stejně jsem vyvážil i "větrník" Stačilo našroubovat proti magnetu malý šroubek dovnitř kužele. Na plošném spoji tohoto čidla je tlačítko které je také přístupné po odstranění záslepky na zadním víku. Nedočet jsem se k čemu slouží měl jsem za to že to bude na manuální vyslání signálu ale po následném párování se mi čidlo na stanici přihlásilo na 2.kanálu. Nepodařilo se mi to přeladit zpět na CH1 až po vyndání bat. ze základny a následném oživení se to přihlásilo zpět na CH1. Takže si tak hraju. Teplotu a vlhkost jsem srovnával s jinými "srandaměřáky" a rozdíl byl na teplotě kolem 0.5 stup. a vlhkost kolem 3%. Tlak jsem seřídil dle tlaku na teletextu pro mou lokalitu a jako zázrakem se drží přesně. S tím jsem ani nepočítal. Rychlost větru sice s ničím porovnat nemohu ale s tím srážkoměrem mě napadlo dát určité množství vody do petlahve udělat do ni špendlikem díru a nechat ji prokapat srážkoměrem. Ale možná je to blbost. Zděsil jsem se že v návodu je výdrž bat. 2měsíce. Změřil jsem odběr základny a fakt to žere dost. To vysvětluje 6 článků. 3 a 3 články vedle sebe. Prej aby se při výměně nevymazaly data. :? Zatím to mám na testování na balkoně pač zkouším další zamrzání. Pokud se osvědčí zkusil bych ji dát na střechu paneláku. Bydlim v poslednim patře tak snad mě signál nezklame. Omlouvám se všem které jsem unudil k bezvědomí ;)
letik
 

Co je to hodnocení?

Re: aku meteostanicu kupit?

Příspěvekod schneefall » 05. 01. 2010 14:00

Brutální :lol: ještě nějaký laborant by to mohl spárovat s PC a nejlevnější stanice s připojením k PC je na světě :-)
Počasí v Košťanech - Střelné http://www.pocasi-strelna.cz
Počasí v Krásné Lípě http://www.pocasi-strelna.cz/krasnalipa.htm
schneefall
Nový člen
 
Příspěvky: 113
Registrace: 31. 12. 2009 01:22
Bydliště: Košťany - Střelná, Teplicko
Typ meteostanice: Davis VP2
Nadmořská výška: 325

Hodnocení: 0

Co je to hodnocení?

Re: aku meteostanicu kupit?

Příspěvekod Návštěvník » 05. 01. 2010 14:43

Otázkou zůstává kvalita plastů venkovních čidel. Myslím že když je nechám na střeše v mrazu, větru, dešti a vedru tak, tak do roka je po mechanické stránce po nich.Né-li ještě dřív. :roll:
Návštěvník
 

Co je to hodnocení?

Re: aku meteostanicu kupit?

Příspěvekod letik » 06. 01. 2010 09:17

Včera jsem zkoušel nasimulovat náraz větru a pozoroval jsem zda ho vůbec stanice zaznamená když jí anemometr aktualizuje cca 1x za 2min. Bylo bezvětří takže jsem na větrník 5sec. foukal fénem, po 5sec. vrtulku zastavil a čekal cca 2min co ukáže stanice po zachycení dat. Průměrná rychlost větru byla 0,8km/h a nárazový výtr 27km/h. Takže jak se zdá náraz větru ji neunikl. :jojo:
letik
 

Co je to hodnocení?

Re: aku meteostanicu kupit?

Příspěvekod ell » 06. 01. 2010 09:44

taky mám stanici z Lidlu, vypadá v pohodě,ale zatím jsem nepřišla na to, jestli zobrazuje zároveň vnitřní a venkovní teplotu. Mě to ukazuje pouze jednu a když chci zobrazit druhou, musím přepnout.Nebo dělám něco špatně? Chtěla bych vidět na displeji obě teploty zároveň .díky za radu
ell
 

Co je to hodnocení?

Re: aku meteostanicu kupit?

Příspěvekod letik » 06. 01. 2010 15:29

Obě současně bohužel neumí. :? Leda automatické přepínání vnitřní a vnější pořád dokola.
letik
 

Co je to hodnocení?

Re: aku meteostanicu kupit?

Příspěvekod Návštěvník » 15. 01. 2010 07:51

Jan Pícha píše:
planetx píše:Zdravím, tak dnes my tu lídlovku vyměnily za jinou a skoro ten samý problém, na první pokus se my obě čidla načetly a potom už nic!!! nevím co dělám špatně, ale podle mě je to pěknej zmetek!!!

Zkoušel jsi opravdu nejdříve zapnout čidla a pak teprve stanici? Zprovoznění by mělo probíhat v těsné blízkosti a až pak teprve instalace...Jinak doufám že v čidlech nemáš nabíjecí baterie..to je sebevražda


Nechápu proč by měla být sebevražda dát do čidel nabíjecí baterie. Já je tam mám a funguje to perfektně.
Návštěvník
 

Co je to hodnocení?

Zpět na Provoz meteostanice

  • Kdo je online

Registrovaní uživatelé: Žádní registrovaní uživatelé