Hoj, v úterý bylo ráno zataženo a doznívající slabý déšť, přes den oblačno, postupně až zataženo a později i pár kapek. Tmax 20,5°C Tmin 12,5°C, vítr JJz-Z do 5 m/s.
Aktuálně 01:00 skoro zataženo • 13,8°C • Jz do 1 m/s
U nás přesně tak, z toho hnusnýho horka 30 st během chvíle na 22 a vichřice, která lámala vrby u řeky, zdálo se mi to tak nenormální, jako celé letošní léto. A fronta přešla téměř bez deště.
Jak jsem předpokládal, tak tropik u nás včera nepadl (o tropické noci ani nemluvě, min.13,5°C), sice jsem nakonec měl pochybnosti, protože ve středu bylo skoro 28°C a včera v 15:00 29,3°C, ale potom už to povylezlo jen o dvě desetinky. V noci přšla studená fronta, už klasicky bez deště zato s pořádným vichrem...
To by mě zajímalo kde udělali soudruzi chybu, tady začíná pršet nad Moravu se nasouvá docela výrazné srážkové pásmo a modely zarytě mlčí. Jinak je zataženo, déšť, 17,1°C.
Hoj, ve středu bylo polojasno až skoro zataženo, přechodně až skoro jasno. Tmax 24,7°C Tmin 9,8°C, vítr VJv-Sv do 2 m/s. Ve čtvrtek bylo ráno přechodně zvětšená oblačnost, skoro jasno až polojasno, později odpoledne přibývání oblačnosti ař na zataženo a přidal se občas slabý až mírný déšť, později ustávání srážek a ubývání oblačnosti. Tmax 30,6°C Tmin 13,8°C, vítr V, postupně Jz-Z do 3 m/s, později odpoledne zesilující, večer Z-S 2-7 m/s s nárazy až 14 m/s, později zeslábl, srážky 3,1 mm.