Ahojky
Takhle, pokud začnu ihned zhurta - přelidnění za současné problémy klimatu nemůže.
Opět je to snadné - Populace v průmyslovém světě v zásadě klesá .... a celkové emise stoupají. Tím mám na mysli emise binců obecně, ne v zásadě neškodný CO2.
Dále je symptomatické, že vymírající Evropa, zbrojí právě proti CO2, který je nejlépe ideologicky napadnutelný a ve sféře demografie a pomoc rozvojovým státům podmíňuje přijetím protipopulačních opatření, nebo tak rovnou činí masívním vývozem kondomů, tam, kde jsou zapotřebí léky a potraviny.
Jinými slovy tato politika je neskutečně zbabělá a sobecká, dané problémy ještě zhoršuje, přitom ve své podstatě existují poměrně jednoduchá řešení, která ovšem nejsou ani nijak drahá, nicméně podle všeho se někomu nehodí do krámu.
Ono by stačilo, kdyby polovinu peněz, kterou se cpe do biopaliv a větřáků investovalo do jaderek a vodíkového či elektického - pohonu aut, další polovina na vyčištění ovzduší od prachu a různých dalších sajrajtů - a ejhle, jednak ve světě by bylo více potravin pro potřebné a zdroje pro další vědeckotechnický vývoj s nikoli nevýznamnou úsporou fosilních paliv. Přelidnění není hrozba, země uživí s přehledem daleko více lidských bytostí, než jich je na světě dnes,
hrozbou je je, jak píšeš nenažranost a ideologická zaslepenost části populace, kde nestačí, že část Země vymírá, musí vymřít celá, neboť tito ekofanatici pohlížejí na lidi jako na nepřátele, balast, línou masu, pohrdají lidmi jako takovými, jsou vyvolení vést k NEW ORDER smrti a pohrdání životem.Stran USA teď hodně záleží, jestli podlehnou zelené kastě Al Gorea anebo tato země zůstane optimistickou ve smyslu vývoje životní prostředí šetrných technologií. Vede ve výzkumu i praktické aplikaci vodikového pohonu aut, mohutně investuje do svých jaderných elektráren. To je na ní to dobré a držím Amíkům minimálně v tomto ohledu palce.
Onen profláklý slogan - Zdrojů je dost je pravdivý. Vždy, kdy bylo zle, řešení se našlo. Úsměvné dnes připadají předpovědí z konce 19 století, že velká města neuživí počet kočárů i koní, jednoduše se tam nevlezou. Ejhle, vzniklo metro, lidé začali jezdit auty, která jsou menší a nepotřebují oves, jezdí vlaky i autobusy, jsem přesvědčen, že podobným způsobem budou vyřešeny problémy v naších přeplněných městech s dnešním způsobem dopravy. Ona jsou, spočívají - zde v tomto případě podporou veřejné i cyklo - dopravy. Trochu jsem teď během tohoto léta cestoval
a to, co jsem viděl - aspoň v tomto gardu, mně naplnilo mírným optimismem. Vždy je řešení a je třeba ho hledat na těch správných místech a hlavně být pokorný, nikoliv nepřátelský vůči zázraku Života, daru, který nesmí být zmařen.