.. a ja verim v celku na zimu kvalitni unor a tohle prechodne ochlazeni, muzeme pohlizet na to jako na predvoj neceho 

Ale líbí se mi jak psal pepca o tom, že tahle zima není pocitově horší než 2006/07, je to pravda, kromě těch třech dnů na začátku minulého týdne se teplota do těch 5C vešla, ale objektivně i subjektivně to kazí absence ranních mrazů, mě na JZ již min. 8x dělilo ranní min. od bodu mrazu jen pár desetin
Bohužel freemeteo vůbec neaktualizuje a tak můžem jen čekat ohledně prozatimního celkového počtu mrazových dní...Jak jsem psal už o Vánocích, bude se čekat do do konce třetí dekády, pak to můžeme zabalit víceméně. Ted možná budu působit jako věštec, ale určitě lze ještě čekat poslední či možná první a zároven poslední kapku zimy kolem 20.2, Fabiánská zima nikdy nezklamala, vyskytuje se každý rok, častěji než Vánoční obleva, důvodů může být hodně at už proto, že po polovině února je vzduch nad S či V Evropou nejvíce prochlazen, snad ještě více jsem přesvědčen o možnosti (největší) bipolarity proudění a postavení TU nad Evropou...
takže podle aktuálního GFS by vůbec do Evropy ten Arktický vzduch nepřišel...

, tohle by možná znamenalo návrat zimy 2004/2005, viz +240h. Jak je vidno není nic ztraceno, naděje stále žije. Důležité bude jak se zachová ta TN po neděli..Registrovaní uživatelé: Žádní registrovaní uživatelé