Sotva člověk přezuje auto tak hned se dostaví ochlazení a od 700 m.n.m. dokonce sněžení.Snad to nebude tak zlé... 
tak by jsem viděl další dny s docela příjemným ochlazením a souhlasím s Adim,že v úterý může zasněžit hlavně ve Slezsku i v nižších polohách.Další vývoj v polovině týdne bude ve znamení oteplování,ale vypadá,že koncem dubna nás čeká opět poměrně razantní ochlazení,které by mohlo teploty srazit do docela slušného podprůměru.Jinak co se týká nadcházejícího ochlazení myslím,že aspon u nás budou teploty o něco nižší než uvádí ČHMÚ

Připadá mi to jako by to byla předpověd na přání a nechtělo se připustit,že může ve druhé dubnové dekádě sněžit i ve středních polohách.Co se týká dalšího vývoje byl by jsem opatrnější situace se vyvíjí docela dynamicky a může se stát ještě cokoli
A co se týká situací kdy nám tady opakovaně proniká masa studeného vzduchu od severu myslím,že je to zcela normální jev akorát poslední roky to prostě tady mělo absenci to je celá věc

osobně nevidím moc korekci tohoto stavu ještě během poloviny května. Což značí, krom oněch vpádů vedra od jihu - což tento stav mediálně a pocitově deformují, že zažíváme studenější jaro.
Bude teda záležať hlavne od toho, kde bude ležať rozhranie a od polohy a trasy prípadnej níže, ktorá môže potom od J zasiahnuť naše územie. Je to ešte ale ďaleko a skončiť to môže všelijak.Registrovaní uživatelé: Žádní registrovaní uživatelé