tak u mě spadlo téměř 12 mm.. vítr se na frontě příliš nekonal. Tolik jsem nečekal, a ani modely.. uvidíme, co ty srážky z neděle na pondělí.. původně modely dávaly víc deště než dnes, ale kdoví. Čhmú dává na pondělí 0-10 mm.. ty srážky tentokrát už budou vydatnější v sz polovině.. takže možná zde spadne nakonec míň. Ale zase to může překvapit. Ecák zase chladnější, měly by se střídat dny s vyšší a nižší teplotou . Ale celkově bude asi chladněj.
Uprostřed týdne přechodně výraznější oteplení, pak zase ochlazení, a celkově je v ansámblech vidět slabé oteplování..

zde nádherně slunce svítí jak v létě a já se ptám kde je déšt když jste ho na dnešek hlásily tu jejich práci můžu dělat taky . 
My v patek zakoncili letosni hruzu poslednim tropikem tedy +30,2st. Nasledna studena fronta s downburstem nam nadelila necekane 3,6mm i kdyz se zdalo , ze se na CR bude rozpadat. Na dnesek vecer a noc mame od Aladina cca 10mm. Je to strasne malo, potrebovali bychom tak 70-100mm behem dvou dnu. Sucho je opravdu katastrofalni.
A stejná situace je na naší chalupě - kytky a tráva tam jsou úplně v háji, relativně dobře se daří růžím, levanduli a mátě - takže ponaučení co sázet pro příště..
.
.. to se mi snad jen zdá. No jo.. tehdy jsem měl tuším max vítr 15,6 m/s..