.
.
A to poslední tři výstupy za sebou měly aspoň 5-10 mm... Jak je vidět, modely neumí předpovědět srážky ani v tentýž den... Tak jsem zvědavý, jak to dnešní noc dopadne, ale aspoň 5 mm by bodlo. Sucho je otřesný! A nezaprší a nezaprší 
budu se modlit aby v pondělí zapršelo nebot zde nečekám o víkendu ani tuk.
My mame 1,3mm. Ja to resim az ve chvili, kdy budou plny sudy. Nejaky GFS fantazirovani nekolik dnu predem me uz vazne nezajimaji. To co si ted nedokazu predstavit, ze bude sucho po cely rok. Aktualne mame od zacatku roku nejakych 55mm srazek a cca 10-15mm z jedineho snehu nekdy v unoru. A to uz mame prakticky 4 mesice v roce za sebou. Aby do konce roku spadnul rocni prumer vychazi to na vic jak 55-60mm za kazdej mesic, cemuz nak neverim, ale kdovi...
Treba to srovna nejaka povoden...
ale myslel jsem že nám něco kápne ,ale jinak máme od prosince 282mm což není nejhorší myslím že prosinec dal 110mm leden77 únor25mm a březen 70mm
.
Vypadalo to bídně že nebude nic. Celý den velmi teplo a dusno dopoledne polojasno odpoledne zatahování a k večeru v šest hodin takové cuckovité tmavé mraky, čerstvý studený vítr a asi deset ledových kapek. Dál to vypadalo že nebude nic. Až ted k 8 večerní se začal vynořovat na západě pás tmavých mraků a krátce po 8 se ozvalo hřmění. Nyní taková průměrná až podprůměrná bouřka s deštěm který je bohužel nic moc. Prší ale na bouřkový déšť slabé. Současně se už stmívá a já se věnuji poprve letos pozorování blesků.
Smysluplný déšť byl naposled v polovině března
Je to smutný pohled jak se nám to tu poslední roky začíná proměňovat v savanu. Lesy nám buď brzy uschnou nebo je sežere lýkožrout, holt klima změnilo a myslím si, že brzy budeme jezdit za zelení na jih Evropy, kde poslední dobou prší nezvykle hodně... Letos na jaře téměř pravidelně velké úhrny a na podzim též. 
Registrovaní uživatelé: Žádní registrovaní uživatelé