Teplota se přehoupla přes 32 stupňů a spolu s 50% vlhkostí už ty tropy šli ve vzduchu znát.
Co se bouřek týče zatím je to tu cosik bídné. Všude i v blízkém okolí jsou mordy jak blázen jen přímo naší lokalitě se to jaksi vyhýbá, což si v některých případech i říkám že je dobře.
I když půda už by taky po nějaké té době potřebovala zvlažit.
Výhled vypadá zajímavě, vypadá to že se ještě nějakou tu dobu nepodíváme pod hranici 25C v maximech. A co se týká srážek to moc vesele taky zrovna nevypadá. Naštěstí ale v hloubce (nemyslím teď spodní vody( je ještě z květnových někde i povodňových dešťů dostatek vlhkosti. Avšak s těmito dlouhými teplými dny už to tak dlouho nebude.
Zítra v pátek to vypadá na tropický den asi jen o fous zato v sobotu a v neděli bude asi tutový.
PS: včera jsem zaznamenal 2 tropickou noc a dnes 5 tropický den.
Ovar co se týká tvojeho maxima je to jakési divné, nedaleko vzdálené Klatovy měli v podobné nadmořské výšce i zeměpisné šířce i výšce o celé 3 stupně nižší teplotu.
Data z uzavřeného rozpečeného dvorku neberu

.
.
.
potvrzuji, že v Prostějově včerejší večer bylo srážkové "salto mortalo", z původní bouřky na půl hodiny se vyklubala neustále obnovující se stacionárka s naprostým bezvětřím. Sice úchvatné, ale provazy vody nekonečné, celé 4 hodiny od 17 do 21h a já zuřil, že nemůžu pracovat. Celkem úhrn 43mm, to Ovar odhadl dobře. Měl jsem štěstí, že jsem nerozdělal odpoledne venku beton, jinak by mi to ta řeka spláchla. Takže míchačku plnou vody jsem po lijáku akorát schoval. Co se týká červnových srážek, tak zde už jako tradičně nezadržitelně míříme k 100mm, neboť pokud dobře počítám, tak už jsme překročili 70mm. Stačí jedna taková bouřka a je to tam. Ještěže jsem v rámci opatrnosti nenapustil plný bazén, jinak by přetekl. Včerejší srážky zde doprovodilo pár malinkatých krupek, modlil jsem se, aby více nepadalo, neboť v nedalekých Hradčanech takové štěstí neměli. Bílá jádra Prostějov naštěstí těsně minuly. V tom dešti jsem si určitě říkal, že tentokrát už Kapr musí uplavat a on zase nic. On je fakt v jakési díře, kde neprší, jinak to není možný.
Výhledy jsou parádní, jsem rád, že od srážek na pár dnů zase pohov s teplotami okolo 28st, abychom alespoň obstojně oschli, abych mohl vykopat další část zahradního chodníku. CIAO