Ahoj, tak tady na okraji Prahy se take vse zelena, neni to jako treba v roce 2018, kdy uz bylo i koncem dubna vse suche a prakticky spalene. Neni to ale takova ta klasicka jarni syte zelena barva, je tmavsi a taky potvrzuji, ze vse je takove vic "scvrkle". Syte zelenou jsem videl naposledy v roce 2017, loni jsem tu v tomto obdobi nebyl.
Za zatim jeste dobrou barvu travniku muzou asi predchozi deste a ne tak vysoke teploty jako napr. v roce 18. Nejsem odbornik, ale myslim si, ze pri pokracujicim suchu by tahle barva vyrzela jeste tak tyden, dva, uz to vypada, ze trave dochazi dech. CHMU ma ovsem ve vyhledu nejake srazky kolem Carodejnic, tak uvidime. To by bylo za 5 minut dvanact - tedy aspon pro letosek pro prirodu, pro (nektere) zemedelce. Jak tu nekdo zminoval, o nejakem doplnovani podzemnich vod nemuze byt ani rec, sucho je nadale katastrofalni.

situaci s níží někde nad západní Evropou a výběžkem výše nad středem Evropy a jejím jihovýchodním a východním konci s výraznou advekci, především ve výšce velmi teplého vzduchu. Jistě, tohle nesplní parametry letní hot wave - ale pořádné teplo, hned zkraje května může nastat.
.. ale já mám takové příspěvky i za střízliva...tady žádný mráz nehrozí, poslední dny pohoda, ale přízemní asi bude, ten ale ničemu neuškodí.. tak vezmi letadlo a trochu ten severozápad pokrop no, nevím co bych poradil.. :p já? ASi někdo jim přeje
. ale klid, má být deštivé léto, podle těch mapek co tu proběhly, což je samozřejmě blbost, takové výhledy.. teď jsem četl článek o požárech co proběhly v létě na přelomu roku v Austrálii,, asi to bude častější. Ale tak můj problém je asi v tom na všem najít něco pozitivního, což se v této diskuzi moc nenosí, poslední příspěvky toho důkazem... tak pro vás ostatní, bude hůř!!!