Ahoj, tak já nějaké šance na ochlazení moc nevidím. TV bude jako kvočna sedět nad alpami a dostane se ten nejhorší možný scénář, tedy teplá advekce přes španělsko francii... Nejhůř to odserou alpy, kde bude klidně 10-15C od víkendu. No 24.2 začíná v obersdorfu mistroství světa v klasickém lyžování, tak aby nejezdily pouze po šnekovi v šortkách. Jaro nastoupí od soboty-neděle v plné síle. Do té doby bude jen v čechách, zde budeme ještě těžit s mikroklimatu, že bude přes den slabě nad a v noci slabě, tipuju že současných 15-20cm zmizí v nedělí. Pak tam jsou sice náznaky, ale takové přetočení přes TV co tam měl GFs a ECMWF tomu nevěřím, to už spíše věřím v ústup té TV nad JV a nějaký SZ, S co má ted ECMWF i GFS, nějaký SV to si myslím, že zatím nedopadne.
Pokud se ochladí tak nejdříve v posledních dnech února a v březnu. Ale už to bude jen špinit. Pro české nížiny 17.2 asi skončí reálná zima.
Vyjde to na 10krásných zimních dní s teplotou hluboko pod 0, v únoru. 2018 to bylo později, ale malinko déle. Ale musím říct, že leden i únor se povedly, i když ledny 2017 a 2019 zde byly lepší. Ovšem únory tragické, takže suma sumárum dobrá zima letos.

Tak myslim že se to nakonec se zimou slušně povedlo... Únor mě připomínal zimu 2012 i když to byli mrazy ještě větší s tím rozdílem že nebylo tolik sněhu,mám to v paměti pač se narodila dcerka. Za pár hodin přijde zřejmě nadlouho poslední sněžení a pak skok skoro do jara. Aplikuju ještě večerní procházku po vsi protože takhle má vypadat zima a ani mi moc to nastávající oteplení nevadí, hákuju totiž venku tak si to umíte asi představit
Jen mě neskutečně mrzí že letos nebyla lyžovačka asi po 20ti letech.... Doufejme že za rok už to bude dobrý protože tohle omezování je....však vy víte. Takže užívejte poslední zimní hodiny přátelé! Čus 

, to je na frontu ze SZ v naší oblastí hodně slušný. A právě máme sněhové max této zimy, 12 cm. (Ale loni bylo pořád více