No i zde dnes sníh dostává čočku sice ,,jen" +3 ale leze to stále nahoru a maximum je právě nyní +3,3. Vítr okolo 3 m/s v nárazech až 7 a je to znát. Myslím že na pozemku stanice bude v pondělí už jen nesouvislá pokrývka.
Co se týká modelů je tam nyní docela shoda na příští týden. Problém bych viděl v tom že sice Atlantik je sice blokován ale dost blbě a TN se protahují ale nemohou se dostat do oblasti Středomoří. Pak z toho vychází tento paskvil kdy se klidně může stát že jv proudění bude zachováno jen pro změnu na přední až severní straně oblasti NT což také vede k tomu že s. vzduch zůstává severně.
Je ale pravda že za této situace neodpovídají teploty dole teplotám ve výšce respektive dole je vzhledem k teplotám nahoře dost chladno. No a dalším produktem je srážková díra nad Českem.
Jenže situace je to řekl bych poněkud více nestabilní než jak to vidí modely. Uvidíme co na to ecák.
Po pravdě jsem skoro rád protože ty teploty na v-sv kdyby to převzala TV a nastal petrohradský expres by šli hodně dolů a nic dobrého by to nepřineslo.
Doufám že nastanou korekce nějaká TN se dostane pod nás něco vysype na nás udělá nám 14 dní pěkné zimy bez nějakých -20 a pak za mě může zima skončit.
Jenže něco mi říká že karty jsou letos rozdány jinak a také únor bude zlobit a jaro možná letos přijde až na jaře.