a v tomto místě to s nimy bude slabé. :-/ Na druhou stranu budu v jižní části městského tepelného ostrova...a přestože v okolí lokálně je víc trávníků než betonu, tak kolem je vyhřívané město a já počítám, že kdykoli zasvítí slunko, zvláště v letním období, tak teplota vyskočí i o dost výš než na blízkých stanicích položených na okraji měst, nebo na venkově. Např. podle této prezentace jsou v této části Brna, v letním období, v průměru o 2,5-3C vyšší maxima než v Brně-Tuřanech. http://www.amet.cz/MendelClanekPD05.pdf Na ostatních hodntoách to není tak vidět, ale na maximech v letním obodobí jo. (To byla jediná věc, co mě opravdu utěšila, když jsem si uvědomil, že tu budou slabé zimy
)
Budu se to snažit měřit opravdu objektivně (2m nad zemí, S strana domu)..ale i tak (doufám), dosáhnu asi oproti okolí vyšších hodnot, tak se na to "psychicky připravte".
...Bude to ještě zajímavé, ale každopádně se nynější ,,téměř letní,, počasí na nějaký ten čas vytratí. Tak jak se o ochlazení po 10.4 zminoval chmu na Dni otevřených dveří.
Tady je to sice kousek od středu, ale lokálně jsou tu rodiné domky se zahrádkama, tak si nemám na co stěžovat.
V zimě holt budu mít vyšší teploty a míň sněhu, stejně jako třeba Jirka z Dubňan...
Já osobně bych třeba nerozdejchal bydlet v bytě, ale jak mám zahrádku, tak mi město nevadí. Ty srážky se tu taky určitě projeví, protože Bystrc je od sz návětrná, kdežto tady máme naopak jediné kopce od sz.
Známé extrémy a výkyvy.
, takže pocitová teplota nic moc. Toto počasí vypadá nám chvilku vydrží, později se začne pomalinku oteplovat 
. Bolo by úplne super, keby cez veľkonočné sviatky už bolo na krátke, tak ako napríklad aj v rokoch 2000 a 2009. 
Letní den jsme výjmečně již měli na konci toho chladnějšího, ale teď už letní den nebude nic tak výjmečného, když se v příštích týdnech nějaký vyskytne, a na začátku května již začnou být i pravidelně. Další hranicí je až tropický den, který je tu nejčastěji překonán až v první půlce června. Občas ale padne i v druhé půlce května a že to není nic extra dokazuje i to, že v Klementinu jsou denní rekordy pro druhou a třetí květnovou dekádu v 19 z 21 dní vyšší než 30C. Co je naprosto výjmečné a extrémní, je když tropická hodnota padne již v první květnové dekádě...několikrát byla v čr zaznamenána i v posledních dubnových dnech. Naopak výjmečně jsou i tady roky, kdy první tropická hodnota padne až v červenci, ale v nížinách to je výjmečná situace. Registrovaní uživatelé: Žádní registrovaní uživatelé