Zdravím vespolek, potvrzuji zimu na Moravě, zde neustále kontinuálně mrzne s denními max okolo -1st., sice tma, ale super lyžovačka i v nížinných Hlubočkách za humny. Prostě normální zima. Typický úkaz, že kontinent si umí zimu vyrobit při absenci živého proudění sám. Říčky tu máme docela plné, i když už ne tolik jako na konci prosince, kdy po vydatných srážkách v závěru měsíce teklo dokonce půl koryta v obou zdejších říčkách. Děčínské plky mi náladu rozhodně nezkazí s opisováním PR výmyslů na seznamu.cz, aby měli vyšší čtenost, a psychicky slabší jedinci tomu přikyvují jako stádo ovcí. V dnešní době manipulací s daty a fakty, které probíhají na denním pořádku a ke všemu se navíc vyjadřuje kdejaký moula s pocitem, že sežral všechnu moudrost světa, se tomu ani nedivím. Považuji za prokázané, že v minulosti bylo tepleji než dnes, a to dost výrazně, prostě se nacházíme v teplejší periodě, ale s tím se hodně jedinců odmítá smířit, a tak furt je na tapetě náboženství typu GO. Obdivuji Tomfikův boj s ostatními zdejšími škarohlídy a oceňuji jeho obrázky a grafy, které jsou aspoň pro mne hodně přínosné. Souhlasím s Kombíkem, že zdejší brečení je hrůza a děs. Humor by člověk pohledal.... Co si pamatuju, tak na Šumavě bylo většinou teplo při inverzi vždycky, taky toho sněhu tam moc nikdy nebývalo (i když výjimky by se někdy našly), což je spíše dáno oblastní lokalitou, která se nedá srovnávat ani s ostatními našimi horami. Že letos není moc sněhu i na ostatních našich horách, je spíše anomálie. Druhá půlka ledna bude spíše taková neslaná nemastná, ale rozhodně nijak extrémně teplá, tedy alespoň zde na Moravě s výjimkou Adiho lokality. Únor podle mne nijak teplý nebude. Očekávám spíše tvrdší březnovou zimu. Srážky ani predikovat nelze, vždyť vzpomeňte, jak loni na přelomu ledna a února modely nic nedávaly, všichni bečeli, a ejhle, najednou spadlo 20cm sněhu během pár hodin prakticky z ničeho. Vzhledem k tomu, že je tu více přispívajících z Čech, podle toho to tu vypadá, jako bychom bydleli všichni pomalu u moře v subtropech. Alespoň tolik by nabyl nezasvěcený člověk, co by tu poprvé zavítal... Těch nás pár Moraváků na tom bohužel nic nezmění.....CIAO.