K těm teplým nocím....když si odmyslíme tu třítýdenní zimní episodu, tak je to jasné..téměř neustálé západní proudění, silný vítr, zatažená obloha, vysoká vlhkost.. Téměř úplně tam chyběly takové ty typické krátkodobé výběžky vyššího tlaku, které i při těch západních situacích většinou stačí k poklesu nočních teplot pod nulu. Já si myslím, že jedno takové projasnění v noci má pak vliv i na teploty v následujících dnech, které třeba nejsou pak tak vysoké jako to bylo letos, kdy vzduch vůbec neměl čas si "sednout" a ochladit..
kapr:
koukni na wetterzentrale na období kolem 13. - 15.2. 1998, to byl taky "ukázkový" severozápad - slunečno a maxima mezi 10 a 15 stupni

Spíše odpovídá ten 21 březen jako začátek jara. Tedy dle počasí. Letos to ale fakt vypadá že to někdo přepl. Oteplilo se za dva týdny téměř o 30st což je naprostý šok. Dost možná že jsem tak rychlý vzestup denních teplot ještě nezažil.
. Předjaří už se blíží do finále a jaro je v podstatě tady, už asi týden je vidět živoucí vegetaci, cibuloviny, sukulenty a skalničky lezou ze země, sněženky kvetou, ptáci řvou a dnes jsem viděl obrovská hejna much, která se vyhřívala na fasádách. Prolétla dokonce i první včela. A to v 470m n. m. Tomu někdo z Vás ještě řekne zima?
a
a
.