No já naopak myslím, že čtvrtek bude mnohde nad 15 st., a ojediněle i ke 20 st. Dnešní ranní fronta zklamala. Srážek málo a v dešti. Odpoledne pár sněhových a smíšených přeháněk, ale čekal jsem tedy silnější. Bílo ani náhodou. Ta přeháňka, co je aktuáně na radaru nad námi, konečně na pár chvil přinesla i silnější sněžení. Nicméně asi ani ta nedá zdaleka ani 1 mm a bílo také nepřinesla. Už zase prosvítá slunce.
Šance na reparát bude mít studená epizodka na poč. dubna. Nijak zvlášť slabá nakonec asi nebude, délka je pak otázkou, ale podle mě bude delší než tato. Také riziko mrazů v nižších polohách vidím v té následující potenciálně jako významnější a díky těm 2 teplým dnům toho ještě asi dost stačí vykvést.
Srážek jinak celkově zatím relativně dost, alespoň za únor a březen. I poč. dubna by mohl další přinést. Zatím je našlápnuto na příznivější průběh jara než třeba loni. Na druhou stranu ještě se to může otočit a v koncem dubna být klidně velké sucho. Ale myslím, že letos by zde konečně mohl být trochu vlhčí rok a když dorazí sucho, tak snad až později a né zase už hned na poč. vegetační sezony.