Pokud by vyšel současný aladin, tak v neděly bude atakováno na JZ 20°C jako nic. Realita ale bývá taková, že čím se to blíží, tím více z teplot ubírá, asi jako v létě ty extrémní teploty.
Pravdou je, že bude jasno a vítr jen slabý, je tak možné, že tohle nebude ta situace, kdy by ubral
.
Dnes v noci krásný teplotní kotrmelce, co jsem sledoval, tak hlavně u nás na JZ, kdy se na mnohých stanicích dostala teplota k -3°C a po půlnoci se zvedl vítr a okolo 3 ráno bylo v nižších polohách kolem +6°C. Vítr pak ustal a v profláklých lokalitách (Plzeň Bolevec) se stihly ještě do rána znova podívat pod nulu. U nás se to neprochladilo pod nulu, ale večer ve 20:30 jsme odjížděli z Osvračína, kde byly -2°C a u nás byly +3,3°C, byly velké rozdíly na tak malém území..
Zajímavé jsou březnové úhrny, protože už 4x "napršelo" 0,5 mm.
Shrnutí zimy do pár vět je složité, protože celkově byla zima teplá, ale proložená několika studenými epizodkami. Za mě to bylo ideální, několikrát napadla vrstva sněhu kolem 10 cm, zamrzl i rybník. Ale ano, celkově byla zima prostě teplá.
Ještě mě zaujal rok 1785, ten totiž drží pro Klementin většinu doposud nepřekonaných březnových rekordů.