od kamil » 16. 03. 2018 19:59
Ahoj,u nás od rána nepřetžitě pršelo a teplota nepřesáhla ve svém maximu +2 stupně a odpoledne se začalo poměrně rychle ochlazovat a déšt rychle přecházel do sněžení.Aktuálně zde máme asi 8 cm sněhu při teplotě -3 stupně a sněžení zatím pomalu ustává.Toto jsou pro naši oblast Jesenicka nejlepší možné scénáře co se srážek a zimy týká při S nebo SV proudění se nasaje vlhkost z Polska z nedalekého Otmuchowského a Nisského jezera a neustane to dokud se to nevysněží nebo nevyprší někdy až do úplného vyjasnění je to přímo ukázková situace.Vypadá to výhledově,že by jsme mohli dát klidně i čtyři ledové dny takže Březnová nebo taky Řehořská zima se opět po několika letech opravdu zase konečně povedla.Ve druhé polovině příštího týdne pozvolné oteplování s tím,že v období Velikonoc by nás mohl čekat další zimní pozdrav.Když jsem zde počátkem března psal,že to bude pouze přestávka mezi 1. a 2.třetinou Adi mi zde napsal,že mi nechce brát iluze,ale vidí v dlouhodobém výhledu pouze nějaký ožralý zonál.Tak zde ho teda máme.A taky stále platí,že Stratosferické oteplení bude mít tendenci ovlivnovat počasí u nás zhruba 2 měsíce takže podobné střídání a projevy cirkulace čekám i v průběhu dubna.Samozřejmě s ohledem na pokročilejší roční dobu již v trošku mírnějším provedení.
Naposledy upravil
kamil dne 16. 03. 2018 21:04, celkově upraveno 1