od počasí10 » 08. 06. 2011 19:50
JÁ BYCH SE S VÁMI PODĚLIL JEŠTĚ O JEDEN POZNATEK
Znovu podotýkám že předpovědět bouřku na určité území je věc těžká, možná zcela nemožná i 2hod předem --to nelze a beru to v potaz.
V 16.00h jsem mluvil telefonicky s meteorologem ostravského čhmú --to je běžná služba - zavoláte ptáte se a oni rádi odpoví. Ptal jsem se samozř. jak to vypadá v nejbližší době tady na ostravsku s bouřkami, výhledově jsem podotkl do večera.. Odpověď.: očekávejte první bouřky okolo sedmé večer.. Ptal jsem se: opravdu zde na Ostravsku -vypadá to tak? --ano, zasáhne nás fronta od Z---
co dodat??? prominte, ale 2hodiny předem když se takto seknou v počasí---nevím,no-.
nyní se rodí bouřky v okolí Vídně a severně od Vídně s tím, že je tendence toho jít na S či SV---je otázka zda to vše zeslábne, zůstane stejné, či snad zesílí... každopádně důležitý je směr--a já osobně opravdu nevěřím v nějakou bouřkovou aktivitu této noci zde na SV republiky---
už jsem to tu psal----na SV Moravy a ve Slezsku jsou nejčastější bouřky při teplém VÝCHODNÍM proudění----to zde bylo minulý pátek až neděli----a opravdu v pátek zde v regionu dosti bouřilo, v sobotu taktéž a v neděli taky
od pondělka se proudění stočilo na JIŽNÍ a bouřky nám nepřejí
podotýkám že netoužím po nebezpečných bouřkách a jejich doprovodných jevech.........i když vlastně každá bouřka je nebezpečná---ale asi nejsem sám, kdo to rád pozoruje za oknem :-)
NĚCO K ASTROPŘEDPOVĚDI
od známé kámoška se zabývá astrologií a taky ji zajímá počasí---vyložila si karty na různé dny s číselnou posloupností tohoto roku - experimentovala--a něco jsem si poznamenal z toho, co řekla.
TENTO ROK BUDE SUŠŠÍ NEŽ TY PŘEDEŠLÉ, ALE LÉTO NEBUDE PŘÍLIŠ HORKÉ ALE ANI CHLADNÉ-SPÍŠ TAK AKORÁT. ČERVEN ZAČAL PĚKNĚ ALE BOUŘLIVĚ, OD MEDARDA NASTANOU DEŠTĚ- 9.6 VIDÍ NA MNOHÝCH MÍSTECH "SILNĚJŠÍ VODU"-NEUPŘESNILA. PAK POČASÍ NEMASTNÉ -NESLANÉ ASI DO 16.6--PAK ZAS TEPLEJI -ALE ŽÁDNÉ TROPY, TEPLOTY TYPICKÉ ČERVNOVÝM DO KONCE MĚSÍCE. BOUŘKOVÝ ELEMENT STŘEDNĚ SLABÝ, KONCEM MĚSÍCE SPÍŠE S DEŠTĚM A CHLADNĚJI.
ČERVENEC BUDE NEJPĚKNĚJŠÍ MĚSÍC Z TROJICE ČERVEN-ČERVENEC-SRPEN.
DOVOLENOU AT SI LIDÉ PLÁNUJÍ OD 12 DO CCA 23.7---TO BUDE PĚKNÉ POČASÍ, PŘIMĚŘENÉ TOMUTO MĚSÍCI.
KONCEM MĚSÍCE SILNĚJŠÍ BOUŘE-A POČÁTKEM MĚSÍCE ČASTĚJŠÍ PŘEHÁŇKY.
SRPEN CELKOVĚ KRAPET CHLADNĚJŠÍ-ALE ŽÁDNÁ ZIMA--SPÍŠE V NORMÁLU,NA KTERÝ JSME V POSL.DOBĚ ZAPOMĚLI-NEBOT BYLY TEPLEJŠÍ ROKY. -VE ZKRATCE-2.DEKÁDA A PRVNÍ PŮLE TŘETÍ DEKÁDY PŘEVLÁDAJÍCÍ SLUNEČNÉ DNY- KONCEM I DEŠTĚ-ALE ŽÁDNÁ HRŮZA.
!!!!!!ŽÁDNÉ VELKÉ ZÁPLAVY NEHROZÍ!!!! SNAD JEN SLABŠÍ LOKÁLNÍ PŘI BOUŘCE-A TO VIDÍ SPÍŠ NA JIH ČECH-MORAVA BUDE MÍT SUCHÝ SRPEN
ZÁŘÍ PĚKNÉ A SLUNNÉ, OPĚT SRÁŽKOVÝ DEFICIT---TEPLOTA STEJNÁ JAKO V SRPNU-TUDÍŽ ZÁŘÍ CELKOVĚ TEPLÉ
JEN KONCEM OD SV.VÁCLAVA CHLADNÉ DEŠTĚ.
ŘÍJEN DO 8.DEŠTĚ, ALE NEVÝRAZNÉ, PAK SUCHO, PĚKNĚ, A POTÉ OD 22.CCA MLHY
LISTOPAD SNÍH NEPŘINESE-SNAD ANI DO HOR. SUCHÉ A POMĚRNĚ TEPLÉ POČASÍ, SLUNCE NEBO I INVERZE
PROSINEC ZAČNE ŠKAREDÝM POČASÍM A PLÍSKANICEMI, NA MIKULÁŠE OCHLAZENÍ A SNÍH DO STŘ.POLOH, NA HORÁCH I VÍCE SNĚHU--PRAVDĚPODOBNĚ NEJVÍC DO KRUŠNÝCH HOR--SZ PROUDĚNÍ... OD 11.12 TEPLO A DÉŠŤ A OCHLAZOVÁNÍ ALE NEVYRAZNÉ OD 15.12-NÍŽINY BEZE SNĚHU, HORY NIC MOC---A INVERZE OD 18 DO 23.
DEN PŘED ŠTĚDRÝM DNEM-ELEMENT BOUŘE, VÍTR--NEUPŘESNILA, ALE JE TO NEJSILNĚJŠÍ ELEMENT CO DO POČASÍ CELÉHO ROKU. VÁNOCE CHLADNĚJŠÍ, SNAD I SNÍH DO NÍŽIN, ALE SUŠŠÍ SV MOC SNĚHU NEPŘEJE.
SILVESTR JZ -TAKŽE POŠMOURNO, TEPLO, MLHY--A DO NOVÉHO ROKU TELOTY DOSTI VYSOKÉ........
Já tomu věřím více než našim meteorologům