Uživatelské menu

Statistiky

• Příspěvků dnes3
  • Příspěvků včera4
  • Celkem příspěvků99087
  • Celkem témat1145
  • Celkem členů5517
  • Nový uživatelPruwan
  • Toplist
    Kdo je online

Předpověď počasí na červen 2025

Předpověď počasí v České republice na kratší i delší období, které sestavují samotní uživatelé - amatérští meteorologové.

Předpověď počasí na červen 2025

Příspěvekod Adi » 27. 05. 2025 18:18

Chladnější květen končí, zde nakonec i docela vlhký, zatím máme úhrn necelých 82 mm, což je slušné a zdá se, že 90 mm dáme, což je mírný nadprůměr.
Červen přinese významně odlišný počasový mód. Poměrně dost se oteplí, nad Atlantikem u Britských ostrovů se bude točit níže a nad kontinent bude doslova nahrnuta výše s teplým vduchem odněkud z Iberijského poloostrova, což značí počasí postupně horké s možností bouřek a přeháňěk. Ono synoptika bude podobná pověstné Omega situaci, což je poměrně trvanlivá a opakující se povětrnost, nastavení tlakových útvarů. Za mně první půle června bude horká, spíše sušší, na bouřky nelze příliš spoléhat a nedomrlé konce studených front přinesou již zmíněné konvektivní záležitosti. Ono kolem výše bude obíhat frontální zóna, která se občas cárem fronty zahákne o naše území. Zároveň to značí i poměrně vysoké noční teploty.
Změna by mohla přijít někdy začátkem druhé dekády, zřejmě bude jen přechodná, daná částečným oživením Atlantiku díky narůstajícímu teplotnímu gradientu nad kontinentem a oceánem. Pak se počasí vrátí do starých kolejí.
Za mně červen čekám teplý až horký s odchylkou cca +2 stupně oproti dp a cca dvoutřetinovým úhrnem srážek.
Jsem tedy velmi rád za chladný a nakonec i vlhký květen. Tož ta.
Uvidíme.
A.
Přání bývá nebezpečně často otcem myšlenky
Adi
Mírně pokročilý

Registrace: 16. 09. 2008 19:51
Nadmořská výška:

Hodnocení: 44

Co je to hodnocení?

Zpět na Předpověď počasí