Uživatelské menu

Statistiky

• Příspěvků dnes2
  • Příspěvků včera12
  • Celkem příspěvků100424
  • Celkem témat1185
  • Celkem členů5517
  • Nový uživatelPruwan
  • Toplist
    Kdo je online

Předpověď počasí na červen 2026

Předpověď počasí v České republice na kratší i delší období, které sestavují samotní uživatelé - amatérští meteorologové.

Re: Předpověď počasí na červen 2026

Příspěvekod hanz » 30. 06. 2026 06:50

Ahoj,

Tak včera u mě padl s přehledem rekord a zároveň nejvyšší zaznamenaná teplota u mě co sleduji počasí, jedná se o hodnotu 37 stupňů. Kolem 19 hod. přišla i kratší slejvák ale bez bouřky, po kterém šla teplota dolů o několik stupňů.

Nejvyšší teplota byla včera na jižní Moravě ve Strážnici a to 39,1 st. Morava zatím je ušetřena pověstné hranice. Dnes již budou maxima o několik stupňů nižší a zároveň opět hrozí odpoledne bouřky. Už i Slovensko má překonaný absolutní teplotní rekord.

Od zítřka si dám cca týdenní chladnější epizodu, ansábly trochu poklesli ovšem další vlna veder s velkou pravděpodobností přijde kolem půlky července.
hanz
Mírně pokročilý

Registrace: 30. 04. 2008 14:32

Hodnocení: 6

Co je to hodnocení?

Re: Předpověď počasí na červen 2026

Příspěvekod wenzel » 30. 06. 2026 08:13

Pomalu se ochlazuje, naštěstí. Srážek na našem území celkově zatím moc nebylo. Byla sice místa, kde spadlo hodně, ale ještě víc je míst, kde ani nekáplo. U nás káplo tuto noc, sice jen 4 mm, což ovšem pro dnešní zatím podmračný den stačí. Zajímavý bude asi zítřek, modely nám dávají 30 - 40 mm hlavně dopoledne, což by bodlo. Sucho je i tady obrovské, ale zažil jsem tu i mnohem horší a déle trvající. Příroda to zatím snáší, pokud teď dost zaprší, příroda to zvládne. Horší to bude asi na polích. Počítám, že obiloviny zaschly, pšenice je skoro zralá. Odhaduju, že semena budou zakrnělá a špatné kvality. Další horká vlna měla přijít před 10.7., modely ji trochu odsunují, třeba ji časem osekají nebo zruší. Každopádně začínají oranžovět první rajčata, to u nás nepamatuju.
wenzel
Nováček

Registrace: 12. 10. 2008 09:17

Hodnocení: 12

Co je to hodnocení?

Zpět na Předpověď počasí