Za pátek až pondělí eviduji celkem 22 mm, což je zatím i celkový srážk. úhrn za červenec.
. Kolik by muselo být, aby byl teplotně normální? 18-23°C v maximech pod dobu 3 týdnů a ten poslední týden aby to vystoupilo k 25°C? To snad ne...
, podle včerejších předpovědí modelů a hlavně zdůraznění Zárybnické na ČT1, že dnes mají být jen občasné přeháňky na severu a severovýchodě, jsem v klidu vyjel na bábinu zahradu sbírat meruňky a sekat trávu. Nějak se nám začalo kabonit a manželka říká, jen aby nepršelo. Já říkám, že ne, že dnes to je tutovka, jen pár mraků a to pršet nebude. To jsem netušil, že v 11:30 budu v rodině terčem posměchu a budou se mi smát i moje malé děti. Sice jsme udělali vše potřebné, ale ke konci se během chvíle těžce setmělo a sekačku už jsem schovával za šíleného přívaláku. Vydrželo valit vydatně hodinu a po příjezdu domů bylo ve srážkoměru 7mm (celkem tedy v červenci slabých 37mm). Tak já Vám nevím, ale Prostějov není ani na severu, ani na severovýchodě, tam je hlavně Adi, pokud se dobře dívám na mapu. Taky koukám, že vlna tropických veder se zmírnila na normální pařáky, ale vzhledem k tomu, že je to až za týden, může se to opět více přiklonit k těm tropům. Děti budou tak jak tak rády, už se nemůžou dočkat, kdy skočí do bazéna……. CIAO. 

Registrovaní uživatelé: Žádní registrovaní uživatelé