Tomáš.Malek: Uf, no, ještě že jsi mi to zase nedal sežrat v SZ. Přesně, jak píše Ovar, někdo něco napíše a ty mu hned píšeš v SZ, co je to za blbost a nezřídka i velmi hulvátsky. Teď ale aspoň diskutuješ na diskusi, byť také hulvátsky
. To není v žádném případě ode mne výsměch. Bylo to jen takové doporučení, protože mi přijde, že se tím, převážně ty, neustále omezuješ, lituješ. Zkus se neustále po krůčcích překonávat a nebrzdit sám sebe a bude ti líp. Toliko od ****** k tomuto
.
Co se týče těch předpovědí maxim v minulosti, je pravda, že co jsem se díval do záznamů, tak když bylo předpovídáno už nad 32°C, tak to bylo terno. Ovšem maxima chodívala často výše, než byla předpovídána a také stanic bylo méně (viz pircuk). Asi nejlepším příkladem je památný rok 1983 a čtyřicítka v Uhříněvsi, Klatovech a tuším Sedlčanech. To jsem si v archivu jednoho deníku našel, že bylo předpovídáno 29/33°C! Takže tak.
A opět říkám, že nevím, kde všichni berete tak extrémní výhled teplot pro ČR/SR. Něco jiného to bude ve Francii, Německu, centrálním Španělsku nebo Holandsku. Tam všude to bude atak na rekord. V Paříži je dosavadní rekord 40 - 42°C dle městské části, stejně tak v Madridu. A zde jsou právě ty teploty nad 40°C možné. Nějaký super prohřátý vzduch se možná dostane na JZ Čech, možná až po Prahu, ale severovýchodně za Vysočinou už ho nečekám.