Každým výstupem posilují výši nad východní Evropou a tím jí teda přidávají na vytrvalosti. Já osobně to tam vidím tak na max 2 týdny poté nějaká změna a později možné vrácení k situaci s J a jimi příbuznými směry. Proudění mě nepřijde nějak extra silné, takže teploty by se tak měli zvyšovat přiměřeně s postupem období, takže to mě přijde v mezích normálu. Co už tam ale nebude jsou srážky, bohužel s teplem přijde i absence srážek, tak to budeme muset nějakou tu chvíli vydržet, ale po deštích co byli minulé týdny to aspoň tady vypadá, že to přírodě nijak neuškodí, právě naopak na pěkně zalitou přírodu přijde příjemné oteplení, takže pro přírodu paráda. Ale nevím jak jsou na tom jinde se srážkami.
,
. Nicméně, podle mého názoru je to na delší dobu zase poslední tvůj správný odhad.
. V květnu jsou snad nejdůležitější.
, od třešní přes měruňky, jabloně až po ořech... Takže letos pokud to znovu nějak neopukne nebude vůbec žádné ovoce, což jsem ještě nezažila... tu už nemá příroda šanci napáchat více škod
.Včera u nás bylo 21,1 st. a dneska si myslím, že bude zase o nějaký stupínek více - momentálně 15 st. Co se týká srážek tak jsou sice v nedohlednu, ale předchozí dny slušně pršelo, takže i když bude teplo, tak by vlhkost v půdě mohla vydržet i více než týden. Lidi teď chvíli neřešte, co bude za týden a užívejte si krásného jarního počasí, protože je fakt nádherně! Teda nebýt té extrémně alergenní řepky, která kvete už 14 dní....
Mimochodem - pokud si dobře pamatuji, tak loni na jaře taky počítal s teplotně normálním létem... Stejně tak si pamatuji např. jeho předpoklad studené zimy 2013-14.

.
.Registrovaní uživatelé: Žádní registrovaní uživatelé