U nás mi napršelo do srážkoměru 11 mm, ale mám pochyby o reálnosti toho čísla. Po většinu trvání deště foukal dost čerstvý severozápadní vítr a cca 10 metrů vzdálený strom pravděpodobně něco odclonil, navíc jsem dnes zjistil, že ve srážkoměru byla spousta různého bordelu. Cheb měl 19 mm, i další okolní stanice do všech směrů měly přes 15 mm, takže se asi dá předpokládat, že aspoň těch 15 mm tu bylo taky. I já jsem večer zahlédl v dešti nějaké sněhové vločky.
Teplotní minimum dnes -1,6. Jak se to projeví na ovocných stromech, těžko říct. Snad přežije aspoň něco z toho, co ještě nezmrzlo při mrazech minulý týden, předminulý týden, předpředminulý týden a předpředpředminulý týden. Ono na jednu stranu se mi zdá, že vzhledem k tomu, co všechno letos ty stromy už zažily, mi připadají až překvapivě odolné. Jakoby po loňském, u nás zcela hluchém roce, prostě chtěly mermomocí plodit.
Hrozit bude u nás určitě ještě následující noc. Zatímco dnešní noc modelům vyšla teplotně celkem dobře (kromě GFS, který asi počítal se sněhovou pokrývkou a opakovaně nám dával -5/-6), pro noc na zítřek mám opět obavy, že u nás v naší kotlinové poloze opět pokles teploty podceňují. Pro nás mají většinou minima na nule, pokud to tak dopadne, budu hodně rád. Snad se začne co nejrychleji nasouvat od jihu oblačnost. Včera jsem psal, že nepočítám s tím, že by nás čtvrteční pásmo zasáhlo, dneska to vypadá optimističtěji. Ale i tak máme být na okraji toho pásma, počítám u nás spíš max. s pár milimetry, cokoliv nad 3 mm by bylo příjemné překvapení.