Tak účet uzavřen teplá fronta 6,7mm studená 5,4mm květen tedy zatím 56,4 mm do normálu zbývá jen 2,5 mm to by mohla dát zítra nějaká přeháňka. Až na chladnější počasí spokojenost.
Tentokrát slušné úhrny na severu Čech tam to bylo fakt potřeba nejvíc. Vysočina celkem plošně vysoké sumy ale nějaký pěkný srážky prakticky všude.
Vždycky jsem litoval ty pěstitele ovoce a zeleniny kterým počasí ničilo úrodu ale poslední dobou jsem na jejich nářky už docela alergickej.
To je pořád něco že prší málo nebo moc teď už dokonce že v létě bude zase sucho a vedro a že tedy bude všechno drahý.
Trochu mi to připomíná scénu z jednoho filmu a hlášku o lokální bouřce. A pak ještě budou chtít kompenzaci od státu. To je jako kdyby chtěl provozovatel kempu odškodnění za hnusný léto. / I když to je docela scifi ale kdo ví/.
Nechci se dotknout těch poctivých ale motivací je dnes hlavně vyhnat cenu do nesmyslných výšek často nesmyslnými argumenty. Ale což většinu ovoce si vyprodukuju sám a když jsou lidi ochotný tolik platit. Nyní jim nahrává že ze zemí odkud se sem spousta věcí dováží mají problém tak to tuzemáci natáhnou tuplem.
Ale já už jen z principu takové ovoce nekupuju stejně jako si od o2 nekoupím jejich předraženou kaprligu a podívám se na to přes internet.