Tak já si z hlediska teplot nestěžuji, ba naopak. Vedra si určitě ještě užijeme a buďme rádi, že opět po roce dorazil jeden chladnější měsíc. Dost mě tedy překvapuje, že po několika extrémně horkých létech, řadě teplých zim a bezpočtu kladných rekordů je teď 3 týdny v průměru trochu chladněji a už je zde patrná nespokojenost. Jasně, dnes bylo možná nevlídno, po dlouhé době někde propršel víkend ale přesto ve většině těchto chladnějších dní (zde třeba i včera, v sobotu, pátek, čtvrtek...) když vyleze slunce, je třeba po několik hodin i při 13 st. v závětří krásně teplo a dá se bez problémů sedět venku a popíjet kávu či pivko. Je sice pravda, že na koupání to pro méně otužilé ještě není, ale např. v minulém týdnu když bylo slunečno a nad 20 st. se třeba na Miladě lidi koupali a spousty se jich tam opalovalo. Naopak na sportování a turistiku je počasí jako bylo třeba ve většině dnů minulého týdne a vlastně i ve většině dnů měsíce ideální a příjemně jarně bude (alespoň zde) zase od zítřka. Květen je jarní a ne už letní měsíc. Nárok na větší počet letních dní si oprávněně můžeme dělat až od června a po tropech se mi nebude stýskat ani v červenci a srpnu. Máj končí tedy jako chladnější, bohužel však opět suchý měsíc, ale jinde je vlhčeji.
Víkend sem ani dle dnešních výstupů modelů smysluplné srážky nepřinese, jen místo 10 h by svítilo slunce pouze 6 hod. a bylo o cca 2 st. chladněji. Návrat k normálním, tedy už časně letním, teplotám je pravděpodobný už v prvním červnovém týdnu a na sucho by to být také nemuselo.