Taky si myslim, ze uz to prestava byt jakkoliv 'normalni' tech hoodne teplych epizod pribyva, jde v podstate o tydenni zalezitosti. Pokud by otepleni znamelo treba avizovane pocasi na tento vikend, tak asi v pohode, ono i chvilkove vystreleni teplot nahoru mi prijde normalni. Zduraznuji 'mi' a zduraznuji 'chvilkove'.
Hodnotit zimu jeste urcite nehodlam, ale jak to pred ni a na zacatku vypadalo nadejne, tak od Vanoc uz jede v duchu, ktery znam. Ja vlastne krome 3 tydennich mrazu v unoru 2012 nezazil 'zimni zimu' od roku 2010, coz uz je fakt dlouha doba. Muj problem, ze jsem tu nebyl, musim se s tim smirit. Vynahradil jsem si to jinde. Beru to tak, ze zima jako letos je uz u nas normal a obcas i zasnezi.
Pro zajimavost uvedu predpoved max. teplot na nasledujici tyden nekterych mest Ameriky a Asie, neni to vazne jen tak jednoduche, zima tam, teplo tady a naopak... zdroj Accuweather
NY - 11, 12 , 6, 2(*), 4, 6
Boston - 10, 10, 4, 0, 7, 6
Toronto - 6, 4, -1(*), -6, 4, -3
Calgary -10(*), -11, 3, -10(*), -15
Winnipeg - 10, -16, -15, -4, -18, -16
Denver - 8, 10, 15, 5, 3 ,10
Vancouver 6, 8, 10, 7, 6, 7
Soul - -3, -1, -3, 0, 3, -1
Tokyo - 6, 4, 8, 6, 9, 9
Vyplyva z toho, ze zima se momentalne usadila na Dalnem Vychode a dalo by se rict i stredozapade Ameriky.
V Soulu napr. dneska v noci -18, coz je fakt neobvykle. A PyeongChang by mohl byt po roce 1994 nejchladnejsi Olympiadou, dokonce se v clanku pise, ze z hlediska rovnobezky jde o jedno z nejchladnejsich mist na Zemi.
https://www.accuweather.com/en/weather- ... 4/70003855
NAO/AO stale v podobnych slepejich, prvni k 0, druhy pod 0. Treba z toho neco bude, ale spis jsem se smiril s tim, ze ne.
PS: momentalne jedu do Mnichova a snih jsem celistve nevidel ani u Domazlic...