To co píše Vichr jsem zaregistroval již v létě, píši si denní maxima, minima a denní srážky (viz měsíční průměry zde na fóru, zmiňoval jsem to tam). A zatím každý, ale opravdu každý měsíc se v železné pravidelnosti ochladilo na určitou dobu a přišly srážky, rozptyl chodu ochlazení byl každý měsíc pouhých několik dnů. Vždy kolem 20 dne v měsíci....
Dnes jsem absorboval tradiční cestu za třetím ježíškem za prarodiči bydlící ve vzádlenosti 30 km a ty rozdíly byly opravdu zajímavé. Je vidět, že Horšovsko Týnsko je opravdu prdel Plzeňské pánve

. Při dopoledním odjezdu z našeho kraje začala velice silná sněhová přeháňka, která nechala po celou cestu (směr Bor u Tachova) 1 cm sněhu, i na silnicích držel. U Mířkova to jeden mladík zaparkoval v hlubokém příkopu.
Cestou zpět za 3 hodiny, ležela celou cestu souvislá 3 cm sněhová pokrývka, včetně neprohrnutých silnic. Kolem a včetně Miřkova leželi 4 cm, vše obaleno sněhem, včetně stále neprohrnutých silnic. Od první nehody cca 200 metrů, byla nehoda druhá, tentokrát horší, 2 auta naprané v sobě, lítaly plechy.
Za Mířkovem kouzelný les, a za ním ani milimetr sněhu a to až k nám za Horšovský Týn.
Aspoň že jsem ten sníh dneska viděl, asi bych zapomněl jak vypadá

.