. Zhruba od šesti hodin ráno do 15 hodin odpoledne postupovalo od jihu téměř nepřetržité pásmo bouřek s celkovým úhrnem srážek na konkrétních lokalitách od 40 do 60 mm. Šlo přitom o vydatný déšť bez krup, s poměrně dramatickou "světelnou a zvukovou show". Přitom výstupy z Aladina v předchozích dnech neukazovaly více než 10 mm, některé dokonce méně než 5 mm. Čtvrteční nástup fronty této prognóze zcela odpovídal - krátké mírné deštíky z nevýrazné oblačnosti na okraji srážkových pásem, směřujících kamsi k Brnu. Už už jsem propadal skepsi, že z toho zas nic nebude. Nakonec se z toho vyklubala jedna z typických situací, které do naší oblasti přinášejí letní vláhu - frontální vlna, postupující z alpské oblasti na sever přesně tudy, kudy se Češi vracejí z dovolených...Nejspíš mi skončila druhá nejdrsnější sezóna zalévání (po 2015) 

Okna dokořán.
Zato víkend bude asi zajímavý..... naděje si nedělám, nechám se překvapit.
...A hlavně je už venku příjemný vzduch , ačkoliv barák je sále rozhicovaný na 28 stupňů.

. Ale tak jsem ráda, že nás chytlo aspoň něco i když zítra o nějakých srážkách už asi půda nebude vědět - možná už dnes. Tím, že tady budu brečet situaci nezměním, takže budu jen sledovat příspěvky a když bude někdy u nás konečně pořádně pršet, tak budu vyjadřovat radost
, snad se toho ještě letos dožiju 
, ne nadarmo se této vesnici říká nad peklem 
Registrovaní uživatelé: Žádní registrovaní uživatelé