Teplotně přes den to ale bude od středy dál celkem příjemné, čtvrtek dokonce hodně teplý na danou roční dobu. Nicméně rána už budou chladná.
. Příchod bouře byl impozantní, k nám dorazil přesně po západu slunce, takže ty těžce černé mraky a neskutečná blesková aktivita na tuto roční dobu-fakt síla. Ale šlo to moc rychle, 2x přešel pás s lijákem, který trval nejdřív 2 a pak asi 5 vteřin
. Což bylo vlastně to slavné čelo bouřky, po něm se trochu rozpršelo a vítr pořád v normě, rozhodně nic extra. I to ale stačilo, aby někde spadlo pár stromů, nebe se rozzářilo modro-zelenou barvou na několik vteřin (někde bouchl transformátor) a byla tma jak v řiti
.
to musel být zážitek.. u nás se večer oteplilo jen z 13 na 14… jinak spíše ochlazování, žádná lajna k nám nedošla, jen přeháňky a bouřky, co se vytvořily před ní..spadlo 5 mm vody, za září necelých 90 mm. Za poslední dva roky nejdeštivější měsíc. Dnes jsem si na cestu do práce na kole nevzal bundu ani rukavice a udělal jsem chybu.. domu jsem vyjížděl ve větru a v přeháňce a teplotě do 10 st.C.. docela soda.. po 13h se od západu vyjasňovalo a teplota stoupá na 11,5... Na ty dvacítky se i těším, nejbližší rána budou na zimní výbavu..
Spíš spadla větev na vedení a než to odstavila ochrana kvůli nadproudu, tak to trochu svítilo 
Už jsem si na ráno nachystal zimní potřeby :-) solidní ochutnávka podzimu, štěstí, že nás čeká ještě teplo.. rád bych se ještě ohřál venku. Jinak aktuální výhled od meteoblue říjen slabě teplotně podprůměrný a srážkově nad.... takže těch vpádů si asi ještě užijem. 

uvide co na to sobotní měsíční výhled od čhmú..Registrovaní uživatelé: Žádní registrovaní uživatelé