tak jsem si včera večer vyrazil zaběžkovat tradične do Krušných hor, takže jak to aktuálně tady na západě vypadá...
včera večer ve Varech, akorát když jsem se tam vyskytoval, začalo pršet (během noci to i zde přešlo jistě do sněžení) a sněhu nebylo v centru moc, tak do 3 cm bych řekl, na okrajích ve vyšších polohách jistě více, v Ostrově nad Ohří mohlo být odhadem něco přes 5 cm, směrem k horám více, pak tradičně ve stoupání k Jáchymovu sníh rychle přibejval...dole u Jáchymovskejch lázní mohlo být 15-20 cm, ale nahoře v Jáchymově už klidně 40-50 cm, na Mariánský nad Jáchymovem 820-850 m n. m. tak 50-70 cm (místama možná o něco více, Carlsfeld kus za hranicema ve výšce 899 m n. m. dával ráno 56 cm, teď večer 63 cm a tam byly oblevy v minulých dnech o něco výraznější než tady za hřebenem Krušných hor), ale těžko se to odhaduje kvůli silnému větru v posledním týdnu, již včera večer zde začalo opět sněžit a ikdyž to dle radaru vypadá pouze na sněhové přeháňky, tak sněží téměř neustále až do dnešního večera (byly asi tří kratší pauzy), akorát je sněžení mnohem vydatnější, když zrovna dává radar nějaké odrazy...
přes den jsem byl na běžkách na Božím Daru a tam se výška sněhové pokrývky odhaduje ještě hůře, fučelo a sněžilo celej den a pokrývka bude určitě kolem 1 metru, spíše ještě vyšší, Fichtelberg teď večer udává 160, ráno 148, ale ten přežil čtvrteční a sobotní teplej sektor téměř kompletně pod nulou, stejně jako Klínovec, na Božáku ve čtvrtek přechodně pršelo a i v sobotu se to dostalo k nule a padaly srážky všeho druhu chvilku...
no prostě podmínky na lyžování ideální (jen teda strojově stopy upraví až přestane trvale sněžit, tak doufám, že už to bude zítra ráno
) a krásnej prášánek navrchu, zítra půjde teplota pěkně dolu, dnes se to dalo i nahoře v tom vichru vydržet
aktuálně hustá chumelenice a cca -3 °C