Pánové
http://www.cpc.noaa.gov/products/analys ... T2mSea.gifPokud to vyjde, čekají nás chladné časy. Všimněte si modrých odstínů v polární oblasti, když je řeč o polárním ledu. I tam, kde na jaře bylo El-Ninio.
Pravidelně sleduji Joe Bastardiho blog.
http://www.accuweather.com/ukie/bastard ... e-blog.aspJiž na jaře predigoval, že arktický led bude na tom letos špatně, v minimu někde nad hodnotou z roku 2007, ale někde pod rokem 2008, resp. 2009. Předně je letos v Arktidě chladněji a led má větší "sílu".
V dalších letech má jít k normálu nebo dokonce slabě nad normál - myšleno celkové pokrytí, jaká bude tloušťka - se uvidí. Led má vskutku velkou variabilitu.
Mořské proudy, doznívající El-Ninio spolu - jsou hlavní příčinou letošního stavu.
Dále rávě ukončené El-Ninio může za horké léto, které bude trvat minimálně do konce července.
Sucho a teplo je ve značné části Evropy. Již v květnu psal o "Barbecue summer" a to byla, prosím zima, resp. chladno. ... a u nás povodně.
Podobně tomu bylo v roce 83, teplo, sucho s zimou mírnou. V roce. 84, kdy se systém proudů překlopil do La-Ninia stavu - bylo celkem teplé léto a pak přišla dosti tuhá zima. Podobný scénař letos?
Bohužel na jeho blogu se uchávává jen pár posledních příspěvků. Doporučuji průběžně sledovat. Zatím mu to vychází dobře.
Tolik k Bastardimu.
Stran ochrany životního prostředí - myslím si své.
Jak vypadá u nás v praxi - si můžete přečíst třeba zde:
http://frygato.sovpag.com/Spalovna u Karviné
Mimochodem daná oblast trpí předimenzovanou nákladní dopravou, kamióny, sklápěčky, dodávky všech druhu a barev. Nyní je to děsivé, co bude potom? K tomu strašlivé nakládáání OKD s krajinou. Jak to může vše projít?
Kravál, prach a smrad je nyní, co nastane pak? Doprávní kolaps? Blokády silnic? (kéžby aspoň to ...
)
Dále
Právě řeším elektriku na baráku a celkem mně dožírá její cena. Neskutečné .... Dotace na zelenou energii mají dále narůstat ... z mé kapsy
Dále mně volala paní z odboru životního prostředí, že potřebuje pomoci ze sídlištěm a jeho revitalizaci. Ono šikulové z úřadu přišli na šikovnou fintu: pod hlavičkou revitalizace sídliště vysosají dotace, ale ... postaví nové parkoviště a dětská hřiště, která tam měla být prostě zruší, z tím, že budou budovány jinde. Takže z celé slavné revitalizace bude jen asfalt a beton ... pokud to projde - za peníze na zeleň a hřiště. Neskutečné
Dále nechápu, jak může projít celé hospodaření OKD, které zde nechává spálenou zemi, tuny prachu a bince včetně hospodaření menších i větších podniků ...
Takže když vidím, jak tady v regionu funguje Ekologija
, jsem veskrze přesvědčen, že je tomu podobně i jinde - aspoň u nás. Dění na Šumavě mně v tom jen utvrzuje ... aneb poslední neohlodaná kost ....
Jinými slovy současné oteplení, které jsem nikdy nepopíral je jen záminka k přemístění penězovodů na ta "správná" místa.
Greene - když mluvíš o těch zdrojích - máš představu z čeho je financováno Greenpeace atd? Neříkej, že jsou to příspěvky drobných přispěvatelů do kasičky
mějte se všichni hezky