Uživatelské menu

Statistiky

  • Příspěvků dnes1
  • Příspěvků včera0
  • Celkem příspěvků97829
  • Celkem témat1103
  • Celkem členů5517
  • Nový uživatelPruwan
  • Toplist
    Kdo je online

Postřehy, hodnocení a návrhy

Napište nám Vaše nápady, oznámení i kritiku na toto diskusní fórum o počasí. Na Váš příspěvěk rádi budeme reagovat, nestyďte se.

Postřehy, hodnocení a návrhy

Příspěvekod Today » 11. 01. 2022 07:26

Po zkušenostech se zdejší diskuzí mám výhrady, které bych v počátcích přispívání nečekal. Celá diskuze má docela zásadní problémy a nedostatky. Vysvětlím oč jde a ze zkušenosti z jiné diskuze, kde to více funguje, navrhuji několik změn, které by bezpochyby vedly ke zlepšení diskuze. Vysvětlím tedy oč jde.

Tato diskuze působí dojmem a je uzavřená, sterilní, bez potenciálu do budoucna. Nepřitažlivá pro nové členy.

1. Zrušit hodnocení uživatelů, které je úplně k ničemu. Každý normální člověk si jde na fórum pokecat, ne proto, aby někoho soudil a hodnotil. Celý koncept hodnocení uživatelů vytváří jen negativa, prostor pro spory, neshody, tlak na to, aby někdo nový a méně zkušený zapadnul, větší kritičnost vůči všem příspěvkům, celé fórum akorát rozděluje. V konečném důsledku přitahuje arogantní lidí, kteří se mají tendenci proti někomu vymezovat a hledat onoho "nejhoršího" uživatele. Hodnocení uživatelů více škodí, než prospívá. Tím jsem si zcela jist. Trochu tvrdší přirovnání - hodnocení uživatelů vytváří kasty, segregaci, předsudky apod. Je to celé špatně. Pro méně zdatné a zkušené uživatele je to opravdu velmi nepřitažlivé prostředí. Pro těch několik málo zkušených je to možná dobré a vyhovující, ale pro celé fórum a jeho potenciál absolutně nikoliv.

2. Hodnocení ponechat, ale automatizovat. Fungující model z jiných úspěšnějších fór. Pouze kladné hodnocení/body lze dostat za každý příspěvek, fotku apod. V závislosti na typ/obsah příspěvku lze samozřejmě hodnocení dostávat různou rychlostí - různý počet bodů.

Z fór, kde je pouze kladné hodnocení nebo bodování - Méně sporů, lidi se spolu baví slušně, žádné předsudky. Fórum je perspektivní, rozmanité, s větší škálou příspěvků a aktivitou. Přitažlivé pro nové členy. S větší tolerancí, respektem vůči všem. Neřeší se žádné blbosti typu: Kdo jak často přispívá, jak má kdo dlouhé příspěvky, jaká je jejich úroveň. Prostě se diskutuje věčně a k tématu.

3. Zrušit možnost nepřátel/blokace - opět průšvih, proč vůbec něco takového... Když už tak pouze přátele... Že tu existuje něco jako nepřátele/blokace je druhý zásadní nešvar tohoto fóra, který jde v ruku ruce s hodnocením uživatelů.

Závěrem: Fórum má opravdu zásadní nedostatky, nedivte se, že nevzkvétá. Jestli to tu má být celé jen o těch tzv. matadorech, velikánech apod. tak opravdu nemá budoucnost. Jednotlivý členové budou logicky postupně odpadat, v momentě kdy aktivita fóra bude velmi nízká, to odradí další lidi přispívat a fórum zanikne. Už teď je to s aktivitou dost na hraně. Celý projekt Meteoforum je velmi zajímavý, avšak bez potenciálu, budoucnosti, konkurenceschopnosti, s viditelným úpadkem co do aktivity i morálky. Každé fórum/diskuze je především o slušnosti, úctě, respektu apod. To je základ každé diskuze nadevše. Bohužel se zde usadili lidi, kteří tyto hodnoty neuznávají, naopak jsou arogantní, agresivní, vysmívají se méně zdatným přispěvatelům, což je mimo jiné důsledek prvních dvou bodů, které jsem již popsal. Doporučuji číst vedení stránek i všem ostatním pozorně mezi řádky a zamyslet se nad mým úhlem pohledu, byť to někteří vidíte jinak. A vedení by mělo najít odvahu a pustit se do změn, které fórum zlepší. Působí už docela zastarale i co do designu a například to, že se sem nedají dávat fotky, obrázky přímou rychlou cestou je další velký nedostatek. Zmiňovat, že existují desítky úložišť obrázků je docela nešťastné. Raději se pusťte do akce a udělejte změny. Toť vše.
Today
Nováček
 
Příspěvky: 221
Registrace: 29. 11. 2021 17:37
Bydliště:
Nadmořská výška:

Hodnocení: 0

Co je to hodnocení?

Re: Postřehy, hodnocení a návrhy

Příspěvekod Michal 1 » 11. 01. 2022 08:13

Tak pod to co jsi vše napsal, se podepisuji. Vystihl si to zcela přesně. K tomu není co dodat. Jak si napsal, hodnocení zrušit, je to dost zneužívány. Kolikrát mne přišly mínusy od zdejších "matadorů" s rozrechtanymi smajlíky. Nebo jen tečkou...chybi respekt, pokora a slušnost k druhým uživatelům. Hlavně od těch, kteří jsou zde roky. Nechci házet všechny do jednoho pytle, jsou mezi nimi i slušní lidi. Jsou tu lidé, kteří se vysmívají druhým, pokud nemají profesionální rozbor situaci a dávají neustále mínusy, pak to samozřejmě pusobi špatným dojmem. Mám zusenosti z ostatních diskuzních fór a nikdo se tam na nikoho nepovysuje a respektují se všichni navzájem. Tím vzniká pohoda, nevznikají rozepře a hádky...Ještě bych zde zavedl tvrdý postihy pro ty, kteří někoho hrube uráží za něco, co dotyčný nepovažuje za dost profesionální. Přece jen jsme všichni amatéři, někdo víc, někdo min, tím pádem by jsme se tak všichni měli navzájem brát.
Michal 1
Nováček
 
Příspěvky: 233
Registrace: 01. 11. 2021 07:01
Bydliště:
Nadmořská výška:

Hodnocení: -13

Co je to hodnocení?

Re: Postřehy, hodnocení a návrhy

Příspěvekod varel » 11. 01. 2022 16:51

Budu stručný:

Today: ad bod 1. bylo tu v minulosti hodně nováčků a nikdo, nebo aspoň většina, neměla problém sem zapadnout, problém je teda spíš někde jinde...

Jinak fórum nevzkvétá, protože tu není warez (a porno) :D , i když ani s tím warezem už to není co dřív a mám pocit, že fóra jsou spíš na ústupu...

K technickým věcem (rušení a nastavování čehokoliv na fóru): je fakt, že fórum je takové poněkud rozklížené (nepamatuje si poslední přihlášení, různé chybové hlášky, nemožnost nahrát obrázky) nicméně tohle je záležitost výhradně admina, já vám tak akorát můžu smazat příspěvek a nebo dát ban 8-)

Jinak pokud jsou ostatní fóra lepší, tak vás tu samozřejmě nic nedrží...
https://www.wunderground.com/dashboard/pws/IBESTE10
varel
Mírně pokročilý

 
 
Příspěvky: 2353
Registrace: 23. 11. 2008 17:28
Bydliště:
Typ meteostanice:
Nadmořská výška:

Hodnocení: 30

Co je to hodnocení?

Re: Postřehy, hodnocení a návrhy

Příspěvekod Today » 11. 01. 2022 19:09

Today
Nováček
 
Příspěvky: 221
Registrace: 29. 11. 2021 17:37
Bydliště:
Nadmořská výška:

Hodnocení: 0

Co je to hodnocení?

Re: Postřehy, hodnocení a návrhy

Příspěvekod brhel » 11. 01. 2022 20:22

Mě by se líbilo, kdyby více lidí přispívalo do měsíčních shrnutí v sekci "průměrné hodnoty". Teď sice občas někdo (např. godlike mnej, Today ...) napíše v sekci "předpověď na leden" že "tato zima za nic nestojí, měl jsem za prosinec 2021 jen 1 ledový den", ale je to v té dlouhé výměně názorů pak obtížné dohledat. Budu rád, když do sekce průměrné hodnoty přidáte klidně i subjektivní hodnocení uplynulého měsíce / zimy / roku.
brhel
Nováček
 
Příspěvky: 657
Registrace: 18. 12. 2013 13:59
Bydliště:
Nadmořská výška:

Hodnocení: 5

Co je to hodnocení?

Re: Postřehy, hodnocení a návrhy

Příspěvekod varel » 11. 01. 2022 20:29

Today: Hlavně si neplést diskusi z chatem, v diskusi je důležitá kvalita ne kvantita, doporučuju se řídit hesly jako: Méně je více, nebo: Mlčeti zlato. Pokud napíšeš (neber to osobně) za den osm příspěvků a v polovině se opakuješ, tak tím diskusi fakt nepomůžeš - nikam ji neposuneš jen se budeš točit v kruhu. A to nemluvím o výkřicích do tmy jako: "Letošní zimu odepisuju" apod., jinak v diskusi také není od věci uvádět argumenty. Nehledě na to že spousta lidí tu prostě nemůže, z různých důvodů, vysedávat od rána do večera, takže sem příspívají podle svých časových možností. Jak říkám neplést z chatem...
https://www.wunderground.com/dashboard/pws/IBESTE10
varel
Mírně pokročilý

 
 
Příspěvky: 2353
Registrace: 23. 11. 2008 17:28
Bydliště:
Typ meteostanice:
Nadmořská výška:

Hodnocení: 30

Co je to hodnocení?

Re: Postřehy, hodnocení a návrhy

Příspěvekod Today » 12. 01. 2022 10:32

varel: Kvalita nad kvantitou to je pravda, ale funguje to i naopak. K čemu je kvalita, když není kvantita. Příspěvek typu: Odepisuji zimu napíše občas každý, pokud stojí za houby. Nikdo nedokáže psát jen samé dokonalé příspěvky, proto by měla být větší ohleduplnost, která mi zde často chyběla. Kritizovat a vysmívat se druhým je jednoduché a ubohé. To dokáže každý. Umění je spíše v tom se slabších zastat.
Today
Nováček
 
Příspěvky: 221
Registrace: 29. 11. 2021 17:37
Bydliště:
Nadmořská výška:

Hodnocení: 0

Co je to hodnocení?

Zpět na Diskuse o MeteoFórum.cz

  • Kdo je online

Registrovaní uživatelé: Žádní registrovaní uživatelé