Vidím, že sa tu na fóre usadil pesimizmus. Porovnávate tu nastávajúcu zimu so zimou 2006/07 a bedákate....
I keď som našťastie od počasia v určitej miere odosobnený a nemodlím sa k modelom, samozrejme dúfam, že Vianoce budú na snehu. A podľa mňa šanca tu ešte je. Určite by som neporovnával zatiaľ so zimou 2006/2007, pretože vtedy o taktomto čase sa cez nás hnal jeden fén za druhým a to je pre mňa to najhoršie, čo sa v zime môže diať. 8.12. bolo nejakých 16°C (nechce sa mi to presne hľadať) - tomu ja hovorím zlý sen. I keď aktuálne máme stálu anticyklónu a je to určite nudné, viem si predstaviť aj horšie situácie. Viem, ako mi vadia tie typické novembrové dažde, kedy je problém vonku vôbec existovať. Takisto nemám rád, keď príde v novembri zima, lebo väčšinou po pár dňoch odíde a zostane nám len člapkanica na chodníkoch. Aktuálne mi to vyhovuje - ráno máme tých -4°C, pekná námraza, cez deň slnko prenikne cez hmlu a je príjemne....proste od 15°C fénov z roku 2006 to má ďaleko.
čo sa týka vývoja - nesledujem vôbec každý výstup, len z času na čas. Trend ochladzovania je myslím jasný. AO by malo do Vianoc klesnúť a zrážky, i keď sa ďalej odsúvajú, prídu. I keď nie je to to hlavné, na čom mi záleží, no myslím, že zo štatistického hľadiska by mohla prísť zima akurát na Vianoce
okres Trenčín, 260m.n.m.