Takže počasí se od včerejška, i když jsem si myslel, že to ani nejde, ještě více ,,ZHNUSNILO". Ochladilo se a je +4,2°C a mrholí a do toho fouká vítr a studená vlkost jde až do morku kostí. Přemýšlel jsem, kdy bylo naposledy takhle škaredě. Nenapadá mě to. Byl jsem 10 minut na procházce a musel jsem se vrátit, nejde to...
Pár zajímavostí ze světa: Madrid - dnes ráno -1, Moskva dnes ráno také -1, Helsinky 0 Londýn odpoledne +12, Řím pouze +10 Rusko - některé lokality budou mít v následujícím týdnu teploty až 10 stupňů nad dlouhodobým průměrem, Aljaška a Grónsko - některé lokality budou mít v následujícím týdnu teploty až 10 stupňů pod dlouhodobým průměrem Pyrenejský poloostrov a Středomoří budou mít srážkové úhrny pod 25 procenty normálu, západní části Norska budou mít srážkové úhrny nad 400 procenty normálu, pevnina na východě severního moře nad 300 procenty normálu
Dnešní ranní minimum +1°C, denní maximum +2,7°C. Aktuálně je +2,4°C. Byl jsem dnes na výšlapu ve Chřibech. Dostal jsem se až do 551 m.n.m. Sníh žádný. V 550 m se déšť mixoval se sněhem, bylo to tak půl na půl. Hranice sněžení tak byla odhaduju přibližně v 600 m.n.m. Doufám, že se do rána sníží na 200m. Pro ukázku jak to dnes vypadalo v 551 m.n.m. přikládám malou fotografii. Jak vidíte, sníh žádný.