Musím říct, že to rozložení TU vyšlo nakonec ještě o dost chladnější, než co jsem před týdnem bral jako chladnou variantu.
Do středy jsou silné mrazy jasné, pak už se to i na ten Z může otočit, ale dal bych zatím tak 2:1 pro to že kolem st-čt ještě zůstane situace s Antizonálním prouděním.
To, že od středních poloh níže neleží téměř vůbec sníh, je obrovská škoda - když tu máme minimálně tak chladnou situaci, jako přišla v poslední dekádě ledna 2006, ve výšce jasně chladnější...
....každopdáně myslím, že na Moravě bude v úterý ležet téměř všude alespoň nějaký poprašek, když ne menší vrstva; ty slaboučké ale trvalejší plošnější srážky dávají i suché výstupy; ty mokré dávají kolem 3-5mm, pro SV až přes 5mm.
Takže osobně myslím že to rozmezí je; od poprašeku - po cca. 5cm plošně pro Moravu, pro SV více (5cm by bylo z 3mm), alespo něco.
V Slovensku ten sníh přeju; po minulých 2 blokačních zimách si to opravdu zaslouží!
Já jedu zítra na Lysou horu, takže to budu mít fakt ideální podmínky, ikdyž arktické; ale dohlednost bude úžasná a ty podmínky fakt jen tak se neopakující.
V neděli odjížím na 5dní na chatu, takže to zase bude úžasné běžkování; byl jsem tam od pátku do úterý a dole bylo 20-40cm sněholedu s 5cm prašanu na něm; zato kolem 800mnm bylo kolem 70-120 sněhu o struktuře slehlých vrstev prašanu; takže ideál... :-)
Fotky z víkendu zatím nemám zpracované, ale hodím je sem až se k tomu dostanu (bylo naprosté jasno, takže jsou pěkné); a pak i fotky z Lysé.