Chaláni, asámbly modelů jdou pomalu nahoru tak uvidíme co z toho bude...Opravdu bude záležet na propadu té první TN. Vzpomínáte na nečekané oteplení kolem 20. 1.? Taktéž se jednalo o propad TN ale v reálu více na západ, čímž se obnovilo zónální proudění. A to tehdy vypadlo, že opravdu po prvním ochlazení nastoupí trvalejší změna. Ta se potom nečekaně zvrtla až 25.1....takže doporučoval bych si počkat na počátek týdne. Do té doby je to pouze o spekulaci, která ze 3 situací, které jsem psal výše v příspěvku je nejpravděpodobnější.
Tomáš
3-5 cm je opravdu reálných při SV větru. Ale vsadím boty, že s tím bude Aladin ještě čachrovat. Očekávat více než 5 cm je momentálně velice nepravděpodobná záležitost, kde šance na 7-10 cm je nějakých 20 % dle mě. Vím že existují případy, kdy modely situaci podcenily a nakonec to dopadlo lépe oproti předpokladům, ale mě se zdá, že ty se snažíš vybírat tyto situace a snažíš se je dosazovat za každou potencionální situaci. Toť můj názor. To že jsem napsal že většinou padá při téhle situaci 0-2 resp. 0-3 cm má své opodstatnění pro moje bydliště. Ano pamatuji situaci, tuším z ledna 2009 kdy při podobné TVN spadlo 14 cm, ale to je 1/10 kdy se to za poslední léta stalo...
Pokud se týče hnědého povlaku na sněhu máme ho tu také, je to zajímavý úkaz
K exemplářům typu zimajehnus a dawe se je škoda slov. Dawe se zase ukázal aby mohl něco zkritizovat...iniciativa nového člena mu v tom jen pomohla.
Mimochodem k tomu hnusnému zimnímu počasí co tu teď panuje. Od října jsem byl do poslední lednové dekády celou dobu nemocný. Je zajímavé že začalo mrznou a já jsem zázrakem cajk . A pro ty co si stěžujete na práci venku: Jezdím na kole každej den min. do obchodu, na trénink atd. Je mi jedno jestli je +35 nebo -15°C. Min. týden jsem byl v -5°C na 3 hodinové projížďce na Drahanské vrchovině při pocitové teplotě i -20°C, tak tady prosím nebrečte. Je to o pohybu a dostatečné míře oblečení. Možná je Vám zima už v -5°C proto, že nejste zvyklí v takovém počasí fungovat. Nechápu když mohu já proč by nemohli jiní...