V uplynulém víkendu bylo toto počasí.
V sobotu 5.05 bylo ještě značně teplo a dopoledne polojasno s přibýváním kup. olačnosti. T max okolo 23°C
Ve 14 hodin jsem dostal hlášku že v Praze je bouřka a viděl jsem že fouká jižní vítr, takže jsem se vracel z vycházky domů nebot jsem předpokládal že jistě dorazí i ke mně do severních Čech.
Co jsem předpokládal se přesně stalo! Před 15 hodinou přišla fronta doprovázená hradbou mraků a mezi 15 a 16 hodinou se rozpoutala bouřka.
Byla silná ale její jádro šlo přes Ještědské pohoří, nás zasáhla okrajově. Značná elektrická aktivita a také tento den první letošní úder blesku do člověka.
Ke konci silné rány při několika úderech CG+ (silná tlaková vlna)
Po bouřce ještě asi hodinu déšt a ochlazení na 16°C do večera až na 14°C takže pocitově zima. Po zbytek dne oblačno až zataženo.
V neděli 06.05 bylo oblačno až zataženo s přeháňkami. Teplota ráno 12°C, maximum 15°C. Chladný podprůměrný den.. odpoledne přechodné vyjasnění ale pak opět déšť.
V pondělí 07.05 byla ráno doslova zima. V 9 hod pouze 10°C! Maximum 16°C Oblačno až zataženo ale bez deště. Nepočítám li mírné krápání ráno.
V úterý 08.05 bylo ráno opět zataženo a teplota opět 12°C. Odpoledne ale náhlé vyjasnění a doslova raketový výstup teplot. maximum jž 18,5°C. Odpoledne skorojasno. Prodloužený víkend končil tak se počásko lepšilo.
Dnes 09.05 jsem v praze ve městě. Zcela azuro! a teplota v 11.20 dosáhla 18°C Počasí nemá rádo pracující