tak nove vyhlady modelov nam tentokrat ponukaju trosku inu alternativu,ako tomu bolo az do vcera. ak by to vyslo,tak by sa zima v nizinach v pohode udrzala a tam kde je sneh, by to vyzeralo pekne zimne.
Tomas.Malek - neviem,ale niekedy sa mi zda,ze mas trosku skreslene predstavy o tom,ako vyzera typicka stredoeuropska zima. Urcite to nie su teploty stále okolo -5°C a sneh a ani v minulosti to nebolo ziadne pravidlo,tak ako rozpravaju nasi stary rodicia,ze zima bola stale od novembra do marca,ze bol stale sneh,chodili sa korculovat a ine keci. oni si totiz pamataju len to lepsie,co im ostalo v pamati. Minule som si pozeral udaje zo stanice v blizkosti od roku 1973 a poviem ti,ze v 70-tych rokoch bolo vela miernych zim,potom prisli tuhe zimy v 80-tych rokoch,hlavne zima 84/85 a 86/87. potom nasledovali opat miernejsie zimy,aby na na prelome tisicroci prisli opat tuhsie zimy.takze asi tak v strucnosti. mozno ma niekto opravi,za co budem len rad. Ak to sem nepatri,tak to presunte prosim inde