Ano, Aladinovi už nelze věřit a Medard, kterého jsem si na léto celkem oblíbil, mě taky dost zklamal. V páteční předpovědi sunuly srážky do Německa a např. pro stř. Čechy to vypadalo tak max na 20mm/24h. Výsledkem bylo max přes 100mm/24h (jen někde samozřejmě) - meteorologové ale pořád před silným a trvalým deštěm o víkendu varovali, to musím uznat, jen asi prostě netušili, jak to dopadne, s modely se sami trochu rozcházeli. Tak silný bouřky a průtrže při takový kose jsem mimo hory zažil prvně, to se asi ani moc předpovědět nedá, ale jinak stojí Aladiny apod. už za velký **** nevim proč, ale je to tak... když mělo v sobotu začít pršet po obědě a ve skutečnosti se tak dělo už od snídaně, pro mě jasnej fail modelů - ale třeba jsem se jen někam špatně díval.
Pokud jde o upouštění přehrad, tam bych nějakou vyloženou chybu neviděl, v tom, že pořád zlobí v součtu Berounka asi už trochu jo, s tou se mohlo víc počítat. ono ale dneska zas těch srážek bylo asi víc než se čekalo, podle radaru se to moc nehýbalo a opět pršelo na "tradičních" totálně nasáklých místech. Navíc, dovedete si asi představit, jak by to vypadalo, kdyby se Prahou valil už v pátek 1.SPA , panika a pokud by vyšly modely, navíc nejspíš zbytečná. Zachoval bych se asi stejně. A z pohledu dnešní situace, ničemu by to ani moc nepomohlo, jak psal
iwag došlo by pouze ke zdržení o x hodin, jelikož ta hlavní vlna přišla po sobotní extrémní noci, do té doby to ještě bylo v mezích.
Mimochodem, něco se sem zase žene a zdaleka ne jen na Moravu...