od Mark » 12. 11. 2013 16:54
Dal jsem možnost 2. a to asi tu nejlepší a to protože byly naposled bilé vánoce v roce 2002 tak to bych bylo aby nebyly konečně bílé vánoce.
Shrnu alespon několik posledních let, jak to bylo resp. nebylo se sněhem.
Vánoce 2008 byly ve znamení ochlazovaní, kdy se na Štědrý den objevovalo slabé sněžení, nebo přes den pak sníh s deštěm, na Boží hod už mrzlo a chvílemi sněžilo.
Od roku 2009 se stalo tradici, že bílé vánoce utekli o fous.
V roce 2009 to dlouho vypadalo optimistický, dokonce i mrzlo leželo dostatek sněhu, jenže nějaké dva dny před vánocemi, přišlo oteplení a po sněhu zůstaly jen ostrůvky, velmi podobné to bylo i v roce 2010.
V roce 2011 už byla situace poněkud odlišná, dlouho jsme čekaly na sníh, a když par dnu před vánocemi přišel, tak ho u nás napadlo i docela dost, že se dalo spekulovat o bílých vánocích, ještě když jsem měl noční směnu z 23. na 24. prosince tak jsme měly nějakých 5 cm sněhu, jenže po půlnocí přišlo výrazné oteplení, a sníh začal rychle tát, takže opět během Štědrého dne, ze sněhu opět nebylo skoro nic.
A v roce 2012 zase na teplotním rozhraní, které postupovalo směrem k SV. napadlo 23. prosince par cm sněhu, ale protože to bylo teplotní rozhraní, tak se zase průběhu večera oteplovalo a sníh zase tál.
Moje nejlepší roční období je samozřejmě zima, a na hezkém 4. místě je léto.