Sezonní předpovědi podle jednotlivých modelů zatím žádnou extrémně teplou ani extrémně chladnou zimu rozhodně nepředpovídají. Zatímco v říjnu to vypadalo spíše na teplý prosinec, slabě nadprůměrný leden a průměrný únor, nyní to vypadá, že by všechny měsíce mohly být kolem průměru, přičemž dlouhodobě je mnohem optimističtější francouzský model než americký, a to jak teplotně tak i srážkově. K tomu dodávám, že vycházím spíše z dlouhodobějšího trendu, než z jednotlivých výstupů těchto modelů (ty se den ode dne někdy zásadně liší).
Jinak příspěvky osoby jménem Dawe již asi rok ani nečtu, protože jsou ve většině případů nepodložené, přehnané až nesmyslné. Nicméně možnost sem přispívat bych mu nechal, neboť každý by měl mít právo, když se drží tématu, psát co chce, a jsem zásadně proti tomu, aby zde kdokoli zaváděl totalitní metody a hrál si na policajta či konečného arbitra. To bych považoval přinejmenším za dětinské a kromě toho to úroveň fóra určitě nezvedne. BAN bych pochopil max. např. za opakované a bezdůvodné urážky ostatních přispěvovatelů či vulgarity, ale to jsem tu snad ještě v nějaké větší míře nezaznamenal.
Varel: A co máš proti mě?