Já jsem spokojen naprosto. Je tak, že se dá venku pohybovat a bez utrpení telesného a duševního venku pracovat nebo sportovat. Tyto teploty jsou rozhodně příjemný. kdyžto tropy jsou rozhodně krajně nepříjemný - zkuste si v tom co bylo min týden jet 50 km na kole nebo venku rýčem rýt záhon - umřete! A koupat se rozhodně v tomhle počasí dá - nejste li ovšem sračky májové.
Léto se nerovná vedro! teplota někde mezi 23 - 26 se dá označit jako průměrná. Rozhodně po teplé zimě a dvou předchozích horkých létech netoužím zase po vedru a suchu. Sucho bohužel opět hrozí. U nás například pršelo za celý měsíc červen jenom jednou! V sobotu 14. června ve dvou přeháňkách. Také sice ve čtvrtek 12. června ale to si nezasloužilo označení déšt nebot spadlo asi 0,001 milimetru!
pár minut krápalo.
Studená fronta kteá ukončila úděsná vedra 07 -11.06 mě bohužel špatně překvapila a to tím že u nás v Polesí proběhla skoro úplně na sucho
V odpoledních hodinách vznikly bouřky ale základna oblačnosti ležela vysoko a nespadla ani kapka. (v sousední Jítravě pár kapek) Jediné co bylo, byly velmi časté hromy přímo nad námi a občas blesk ale téměř jen C-C. Bylo to štěstí jelikož les byl tak suchý a vyprahlý, že zásah stromu by způsobil obrovský lesní požár. Bylo to snad poprvé kdy byla serie veder ukončena "suchou" studenou frontou. Díky tomu panuje už opět děsivé sucho a potoky prakticky opět nemají žádnou vodu. Bude li tak dál i voda ve vodních nádržích se bude kazit a létomilové mají po koupání.