Já bych ještě rád dodal něco k tématu. Jednak moc nerozumím, proč si chceš kupovat dražší meteostanici, když vůbec nerozumíš a ani nechceš rozumět počasí. Myslíš si, že díky meteostanici počasí porozumíš? Řekne ti něco, jaký je venku tlak, vlhkost a jiné parametry (krom teploty)? Já se o počasí zajímám a naprosto mě uspokojila meteostanice za 300 kč, která ukazuje POUZE teplotu. Ostatní parametry jsou mi naprosto k ničemu a druhak si je můžu jedním klikem vyhledat na internetu dle nejbližších stanice. Jako ok, skalní fandové počasí a záznamů- k těm meteo stanice patří, proti nim nemam jediné slovo... ale pro amatéra , kterého to ještě nezajímá?
Ségra má meteostanici za 3000,- s anemometrem a srážkoměrem. Čidlo hodili na okno domu a kolem meteostanice chodí a zdobí jim skříňku, těm číslům na ní ani vůbec nerozumí. No hlavně že jí má
.
A dostávam se k další věci, tuto meteostanici:
http://www.vltava2000.cz/datram/goodsde ... sID=WS1600jsem dostal k ježíšku, tehdy jako zapálený meteoamatér jsem byl naprosto nadšen. Po 2 letech letěla ta sviňucha do šuplíku a dodnes smrdí na kůlně nefunkční anemometr a srážkoměr, který se mi opravdu nechtějí sundavat, takový práce je dalo tam přimontovat
. Jde o to, že dobře vypadající stanice, s plno funkcemi, za báááječnou cenu... je shit z Číny a může to být jakákoliv značka. Ano některé modely, ač jsou z levných součástek (ne, bohužel levná meteostanice opravdu není z podstivě dělaných a kvalitních součástek, ani když to tvrdí prodejce) tak fungují déle, než se na ně vztahuje záruční doba. Ale ten zbytek, včetně mého případu, se zrovínka rozpadne po uplynutí 2 let. U mě to začalo nenápadně, nejdřív přestal ukazovat anemometr, řekl sem si, a co, sundavat to kvůli němu nebudu. Po půl roce vypověděl službu srážkoměr a po 2,5 letech odešlo i venkovní čidlo. Rozhořčeně jsem hledal info o této stanici v různých diskuzích a vzhledem k tomu, že v době koupě to byl hit, tak po těch 2,5 letech tam už byli totožné komentáře a hodnocení výrobku, stejné jako jsem tam nechal já.
Levný model stanice vyprodají, pak ho buď nazvou jinak, nebo se malinko upraví vzhled a naprosto stejnej křáp jde zase na pulty. Hlavně že má jiný název a nemá pod sebou ty ošklivé komenty
.
Takže má neskromná rada, buď si kup mašinu za minimálně 3000,- ale říkám, že to je trochu dražší ozdoba poličky. Nebo se na to vyprdni a kup si malou staničku za pár set- čím méně funkcí, tím lépe a déle vydrží. A pokud ne, po pár letech si můžeš koupit novou za těch pár šupů
. Tolik jsem chtěl říct, a je to můj názor, jistě s tím mnozí nebudete souhlasit, což je mi docela jedno, jen si uvědomte, že na názor má právo každý (stejně jako s ním nesouhlasit).