edwinak:
Já bych se jednotlivými výstupy zatím tolik nevzrušoval, jinak vzhledem k tomu, že srážky by měly být v poměrně úzkých pásech, si asi v nejbližších dnech užiješ ještě několikero radosti i zklamání

Posuny jsou pořád dost pravděpodobné. Navíc minimálně zpočátku půjde spíš o přeháňky a bouřky a to ti žádný model s nějakou uspokojivou pravděpodobností nespočítá, jestli půjde jádro intenzivní bouřky přes Sušici nebo 5 km vedle a v Sušice bude pár kapek.. A už vůbec ne velké globální modely, které co můžou, to zprůměrují. Pak od neděle by tam mohly být i nějaké souvislejší srážky, řekl bych, že pro Čechy, hlavně západní polovinu tu nevypadá zle. Na Moravě bych se asi víc obával, jestli tam srážky dojdou...
Jinak dnes u nás už opět 34,5 st. Co mě dnes zaujalo asi nejvíc, je vlhkost vzduchu. Ještě ráno byl vzduch vlhký (87% - rosný bod 19,4 °C), tedy dalo se mluvit o dusnu, odpoledne klesla vlhkost až na 23% a rosný bod klesl v jednu chvíli až na hodnotu 10,0 °C. Přišlo mi to zajímavé... Čekám tedy, že dnes bude teplota po západu slunce rychle klesat a ráno by mělo být příjemnější než dnes nebo včera.