Tak to vypadá, že konečně přijdou srážky i sem na Domažlicko, ovšem z fronty, byť zvlněné, si nedělám žádné iluze, z těch tu nebývá nic kromě větru a ochlazení. Ale tlaková níže už snad nějaké srážky přinést musí.
Jen pro zajímavost, letošní letní bilance, k dnešnímu dni, včetně:
31 tropických dnů (=nad 30°C), 14 supertropických dnů (=nad 35°C), 6x překročení 37°C a 5x bylo mezi 29 - 29,9°C, (kdy chybělo malinko do trop. dne). Se zítřkem bude číslo zřejmě u všech hodnot o jedno vyšší a věřím, že to nebude poslední tropický den zde, leč supertropický už ano.
Mimochodem, dostal jsem hlášení, že včera na Boskovicku napršelo za hodinu 30 mm. Podobná situace tam nastala už koncem července. Přitom zde na Domažlicku taková suma nenapršela za posledních 50 dní

. Nehledě na teploty, které jsou zde den co den o 2 - 5 stupňů vyšší, než na Boskovicku.
Tedy, zítřkem končí vlna supertropů na většině území. I přes to hrozné sucho a neustálé zalévání - okolo 1/2 až 1 kubíku vody v konvích denně - jsem si jej snažil užít a popravdě mi budou supertropy chybět

. Pro mě to bylo a ještě je, vydařené léto. Když se dívám občas do historie, jaká byla léta, třeba absolutně bez tropického dne, tak doufám, že takové léto už nenastane. A zároveň si rozhodně nemyslím, že léto jako letos, se bude opakovat často.