od RisingStar » 14. 09. 2008 14:52
Presne som mal na mysli aj pitnú vodu. Problém, ktorý možno porovnať s časovanou bombou. Či už sa otepľuje alebo nie, o tom polemizovať nejdem, isté je ,že je čím ďalej suchšie. Za čias môjho detstva (beriem roky 1990-96 ku príkladu) naša miestna riečka dosahovala oveľa vyššej hladiny...dnes už vyschlo aj veľa potôčikov.... zrážok je dosť, ale takých, ktoré padnú veľmi rýchlo na malej ploche..... ale chýbajú zrážky celoplošnejšieho charakteru tak isto ako chýba vlaha po zimnom snehu. Toto je myslím ja "sedliacky" pozorovateľný jav a myslím, celkom vážny problém
Podobne by nám však nepomohlo ani ochladenie, predstavte si sneh od septembra do mája a 30 až 40 arktických dní v roku... Presne toto je aj to čo chcem naznačiť, problém existuje, len sa mi bridí pojem GO
Položím ďalšiu podootázku k téme, možno aj na pána Lapina: odhliadnuc od toho, či už veríte GO alebo ochladzovaniu, skúste mi odpovedať na toto: Aké následky by malo mnou vyššie spomínané ochladnie, resp. boli by horšie ako ešte vyššie spomínané následky oteplenia?
2. nie je sucho skôr dôsledkom odlesňovania a narušovania biotopov?
The dogs bark, but the caravan goes on.