Uživatelské menu

Statistiky

• Příspěvků dnes0
  • Příspěvků včera4
  • Celkem příspěvků98486
  • Celkem témat1126
  • Celkem členů5517
  • Nový uživatelPruwan
  • Toplist
    Kdo je online

Emise a nebo silná sluneční aktivita způsobuje oteplování?

Globální oteplování je novodobý fenomén naší Země. Existuje vůbec?

Re: Emise a nebo silná sluneční aktivita způsobuje oteplování?

Příspěvekod RisingStar » 14. 09. 2008 12:47

Ešte tak na záver by som sa tuná vyjadril, nejde mi o spochybňovanie vedcov ani nikoho kto sa venuje fenoménu klim. zmien. Sám som profesijne inak zameraný, ale na to aby som spoznal ,že mi postavili zlý dom, nemusím byť murár.... Nič nie je len čierne a biele, vždy je dačo za oponou. Na svete sa momentálne riešia veci nepodstatné z hľadiska Next Generation, ale veci podstatné iba pre isté etnikum, ktoré tu nejdem menovať, pretože by som mohol byť trestne stíhaný (až tak sa poistili o svojej osvietenosti). Chcel som poukázať iba na fakt, že tým čo v skutočnosti vládnu svetu nejde o GO ale o GO odvádzač pozornosti. Áno, vedcom, pánu Lapinovi, možno aj zelenému ide o GO, ale oni nie sú sily, ktoré sú schopné niečo ovplyvniť. Môj názor je , že pojem GO bol využitý na úplne iné účely ako vedci plánovali a pojem klimatické zmeny by nebol taký presvedčivý, nuže vznikol pojem GO. Našu Zem však trápia oveľa väčšie problémy ako "GO", bohužial nie sú propagované USA, nuže neexistujú... :ahoj:
The dogs bark, but the caravan goes on.
RisingStar
Nový člen

Registrace: 03. 09. 2008 08:35

Hodnocení: 6

Co je to hodnocení?

Příspěvekod green » 14. 09. 2008 12:48

RisingStar
Politiku do tejto diskusie zaťahovať nemienim. Je to diskusia o klimatických zmenách na tému
"Emisie a nebo silná sluneční aktivita způsobuje oteplováni ?"
green
Nováček

Registrace: 09. 09. 2008 14:20

Hodnocení: 0

Co je to hodnocení?

Příspěvekod RisingStar » 14. 09. 2008 12:52

Green
okej, mne tvoja odpoveď stačí... viem čítať medzi riadkami ;)
RisingStar
Nový člen

Co je to hodnocení?

Příspěvekod green » 14. 09. 2008 13:02

K článku, čo tu uviedol lukas:
Je to citácia z tohto článku (preklad):
http://www.prave-spektrum.sk/article.php?32
Čiže opäť citát z pravicového politického týždenníka. Takéto zdroje bývajú značne skreslené a prekrútené v záujme dokazovania svojej teórie slobodného trhu. O konzervatívcoch a neoliberalistoch som tu v diskusii už raz písal a nebudem to opakovať. Diskusia nie je o téme pravicová politika, ani o téme slobodný trh.
Naposledy upravil green dne 14. 09. 2008 13:18, celkově upraveno 1
green
Nováček

Co je to hodnocení?

Příspěvekod Milan Lapin » 14. 09. 2008 13:11

Vrátim sa ešte k IPCC. Na začiatku jeho existencie, v r. 1988, bola snaha o získanie akýchkoľvek informácií z výskumu príčin a dôsledkov klimatických zmien v minulosti, v súčasnosti a v budúcnosti. Postupne sa prišlo na to, že informácií je príliš veľa a uprednostňovali sa CC časopisy a oficiálne národné časopisy z danej problematiky. Vôbec nie je pravda, že sa vylučovali články, ktoré spochybňovali podiel človeka na GO. Vylučovali sa iba tie články, ktoré boli publikované v nelektorovanej literatúre. Vidím, že diskutujúci sa tu opierajú hlavne o novinové články a články z populárno-vedeckých časopisov. To je dobré iba na získanie podkladov o probléme, za pravdou musíme vždy siahnuť na lektorované články odborníkov, ktorí sa daným problémom profesionálne zaoberajú. Inak sa k pravde nedostaneme. Dnes je to tak, že na celospoločensky závažných problémoch sa priživuje spústa laikov, diletantov, demagógov a tzv. " zlatokopov". Samozrejme, existujú aj záujmové skupiny, ktorým prinášajú nové vedecké poznatky straty na ziskoch. Tí vynakladajú nemalé prostriedky na bagatelizovanie najnovších výsledkov vedy a výskumu medzi verejnosťou. Viem o tom dosť veľa na to, aby som to mohol zodpovedne tvrdiť-
Milan Lapin
Nováček

Registrace: 01. 05. 2008 12:10

Hodnocení: 13

Co je to hodnocení?

Příspěvekod RisingStar » 14. 09. 2008 13:16

Emise a nebo silná sluneční aktivita způsobuje oteplování?

Kedže sa Green tak zaryto drží nadpisu tejto témy, vyjadrím sa teda iba a len k nej a na konci spomeniem jej význam a pojmu GO sa vyhnem keďže uznávam pojem klimatické zmeny
Spôsobujú emisie alebo slnečná aktivita klimatické zmeny"? Na toto ozaj nedokážem odpovedať, ako metalurg na to nemám vzdelanie (resp som odborne orientovaný v inej oblasti). Len sa obávam, že aj tí, ktorí na toto tak svätosväte odpovedajú v skutočnosti iba hádajú a opierajú sa o teórie, ktoré sú ako začarovaný kruh.(Nebyť modernizácie spoločnosti, nestúpalo by CO2, keby nestúpalo CO2, nebolo by tejto témy..lenže nebyť modernizácie spoločnosti, nevedeli by sme či stúpa CO2, lebo by sa to nedalo zmerať, neboli by sondy aké máme a tým pádom by zasa nebolo tejto témy)Neodpoviem teda na otázku či emisie a Slnko ovplyvňujú klímu, naopak položím si 2 podotázky Aké dôsledky bude mať zmena klímy na fungovanie ľudstva v budúcnosti? a druhá Sú klimatické zmeny naozaj až takým veľkým problémom aká pozornosť sa im venuje v rôznych štúdiách alebo tu sú aj oveľa závažnejšie problémy, ktoré sa neriešia?
Odpovie mi na ne Green? (nie sú politické a súvisia s danou témou, sú akousi jej nadstavbou, ďalším článkom skladačky a vlastne v konečnom dôsledku vyústia k otázke Má význam venovať toľko času a financií štúdiu klimatických zmien, keď tieto sú podľa všetkého nezvratné? Nebolo by lepšie obrátiť pozornosť sveta na to, čo sa ešte zachrániť dá (ak predpokladáme, že klimatické zmeny spôsobil človek, s čím ja osobne súhlasím tak na 10%)
Vopred vďaka za odpovede ;)
RisingStar
Nový člen

Co je to hodnocení?

Příspěvekod green » 14. 09. 2008 14:39

RisingStar
Ad: "Neodpoviem teda na otázku či emisie a Slnko ovplyvňujú klímu, naopak položím si 2 podotázky Aké dôsledky bude mať zmena klímy na fungovanie ľudstva v budúcnosti? a druhá Sú klimatické zmeny naozaj až takým veľkým problémom aká pozornosť sa im venuje v rôznych štúdiách alebo tu sú aj oveľa závažnejšie problémy, ktoré sa neriešia?"
.
Ide o to, akú zmenu klímy máš na mysli. Ak nastane zmena klímy povedzme o +2°C, bude to mať dosť ďalekosiahle následky na fungovanie biosféry aj ľudstva. Tým sa samozrejme ovplyvnia aj iné "závažnejšie" problémy, napríklad zdroje pitnej vody , epidemiologická situácia a potravinová bezpečnosť. Tie súvisia úzko s klimatickou zmenou.
green
Nováček

Co je to hodnocení?

Příspěvekod RisingStar » 14. 09. 2008 14:52

Presne som mal na mysli aj pitnú vodu. Problém, ktorý možno porovnať s časovanou bombou. Či už sa otepľuje alebo nie, o tom polemizovať nejdem, isté je ,že je čím ďalej suchšie. Za čias môjho detstva (beriem roky 1990-96 ku príkladu) naša miestna riečka dosahovala oveľa vyššej hladiny...dnes už vyschlo aj veľa potôčikov.... zrážok je dosť, ale takých, ktoré padnú veľmi rýchlo na malej ploche..... ale chýbajú zrážky celoplošnejšieho charakteru tak isto ako chýba vlaha po zimnom snehu. Toto je myslím ja "sedliacky" pozorovateľný jav a myslím, celkom vážny problém
Podobne by nám však nepomohlo ani ochladenie, predstavte si sneh od septembra do mája a 30 až 40 arktických dní v roku... Presne toto je aj to čo chcem naznačiť, problém existuje, len sa mi bridí pojem GO

Položím ďalšiu podootázku k téme, možno aj na pána Lapina: odhliadnuc od toho, či už veríte GO alebo ochladzovaniu, skúste mi odpovedať na toto: Aké následky by malo mnou vyššie spomínané ochladnie, resp. boli by horšie ako ešte vyššie spomínané následky oteplenia?
2. nie je sucho skôr dôsledkom odlesňovania a narušovania biotopov?
RisingStar
Nový člen

Co je to hodnocení?

Příspěvekod Lapin » 14. 09. 2008 15:21

RisingStar, o problematike sucha sa môžete dočítať viac na mojej stránke http://www.dmc.fmph.uniba.sk/public_htm ... ualne2.htm , nechcem sa opakovať.
Lapin

Co je to hodnocení?

Příspěvekod Munky » 14. 09. 2008 15:46

Munky
Nováček

Registrace: 30. 04. 2008 18:29
Nadmořská výška:

Hodnocení: 1

Co je to hodnocení?

Příspěvekod Mrs. » 14. 09. 2008 15:51

Pozor Lenin! To je bulvár! :lol: :lol: :lol:
Mrs.

Co je to hodnocení?

Příspěvekod Munky » 14. 09. 2008 15:57

Mrs.
Je to bulvar,lenze v clanku je spominany aj pan Lapin a jeho nazory.
Mne sa tu zda,ze podla greena su vsetky clanky o ziadnom vplyve cloveka na klimat.zmeny a ochladzovani len BULVAR a vsetky ostatne su pravdive o GO."Dava" to logiku

Preco sa pan Lapin vyhol otazke RisingStara,ze co by sposobilo globalne ochladenie :roll:
Naposledy upravil Munky dne 14. 09. 2008 16:08, celkově upraveno 1
Munky
Nováček

Nadmořská výška:

Co je to hodnocení?

Příspěvekod green » 14. 09. 2008 16:07

Naposledy upravil green dne 14. 09. 2008 16:12, celkově upraveno 2
green
Nováček

Co je to hodnocení?

Příspěvekod Munky » 14. 09. 2008 16:09

green
ospravedlnujem sa,pochopil som jeho otazku,len mi v prispevku vypadlo slovicko "by",uz som to opravil :D
Munky
Nováček

Nadmořská výška:

Co je to hodnocení?

Zpět na Globální oteplování